Alături de hainele groase, alimentația potrivită încălzește corpul în zilele geroase și previne pierderile de căldură, inflamarea amigdalelor, uscarea căilor nazale și pune sângele în mișcare, scrie clicksanatate.ro.
Mâncărurile condimentate
Preparatele culinare în care pui ceva mai multe condimente decât de obicei sunt cele care emană în corp cea mai mare căldură. Pun sângele în circulaţie şi te ajută să depăşești uşor zilele cu temperaturi foarte scăzute. Atenţie, însă, nu abuza de ele, altfel ajung să-ți afecteze stomacul!
Supe și ceaiuri
Este foarte important să bei mai multe lichide în timpul iernii. Din cauza aerului rece şi uscat ai nevoie de hidratare, aşa că este indicat să consume cât mai multe lichide calde. Supele şi ceaiurile îți încălzesc întregul corp. Mai mult, aroma ingredientelor tradiţionale din supă, precum ceapa şi ardeiul, sub formă de vapori ajută la defundarea căilor respiratorii. De asemenea, un ceai cald este medicamentul universal pentru amigdalele inflamate, pentru că încălzeşte gâtul şi grăbeşte vindecarea. Este indicat să nu-l bei fierbinte, ci călduţ.
Dulciuri, mai ales dacă faci efort
Gustul dulce este de departe cel preferat de toată lumea. În anotimpul rece ai voie să mănânci mai des deserturi. Dulciurile stimulează uşor circulaţia sângelui şi oferă şi plăcere în momentul în care le savurezi. Sunt recomandate mai ales persoanelor care fac sporturi de iarnă sau care fac efort în aer liber.