x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceaiul care ameliorează simptomele artritei. Ingrediente și mod de preparare

Ceaiul care ameliorează simptomele artritei. Ingrediente și mod de preparare

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   18:00
Ceaiul care ameliorează simptomele artritei. Ingrediente și mod de preparare
Sursa foto: Hepta

Artrita afectează multe persoane, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Totuși, durerile de articulații pot fi ameliorate cu un ceai natural preparat din trei ingrediente.

Aceste plante au proprietăți antiinflamatore și analzegice care ajută la gestionarea simptomelor. Băutura este alcătuită astfel din turmeric, ghimbir și ceai verde. 

Inflamarea articulațiilor poate provoca durere, rigiditate, pierderea mobilității, umflarea zonelor afectate. Există mai multe tipuri de artrită, printre cele mai comune fiind osteoartrita și artrita reumatoidă.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și analgezice care ajută la reducerea durerii și inflamației asociate cu artrita. Se poate adăuga rădăcină proaspătă de ghimbir în apă fierbinte sau poți folosi ceai de ghimbir deja pregătit.

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și ajută, de asemenea, la reducerea inflamației.

Turmericul conține curcumină, o substanță cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Poți face ceai de turmeric adăugând rădăcină proaspătă de turmeric sau pudră de turmeric în apă caldă.

Ingrediente pentru ceai

Un plic de ceai verde sau negru

¼ linguriță turmeric măcinat și un praf de piper negru

¼ linguriță ghimbir măcinat

60 ml suc de vișine

Mod de preparare

Într-o cană de apă fierbinte se lasă la infuzat un pliculeț cu ceai verde sau negru timp de 3-5 minute. Apoi se amestecă turmericul și ghimbirul măcinat, piperul negru și sucul de vișine, scrie spynews.ro.

Ceai de rozmarin

De asemenea, și rozmarinul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ceaiul de rozamrin poate fi folosit astfel pentru gestionarea simptomelor atritei. 

Ingrediente

1-2 lingurițe de rozmarin uscat sau o ramură de rozmarin proaspăt

1 cană de apă fierbinte

Adaugă rozmarinul într-o cană, apoi se toarnă apa fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, apoi se strecoară înainte de a-l consuma.

×