x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 ceaiuri care ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrării

5 ceaiuri care ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrării

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2024   •   09:30
5 ceaiuri care ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrării

Atenția și concentrarea sunt esențiale astăzi pentru învățare și muncă iar metodele naturale pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive sunt tot mai căutate.

Studii recente au confirmat că unele ceaiuri pot ajuta la concentrare și memorie, oferind o alternativă sănătoasă la obiceiurile consumului de cofeină și stimulente sintetice.

Menta

Cunoscută pentru proprietățile sale stimulante, menta a fost asociată cu îmbunătățirea memoriei și atenției.

Ceai negru

Cu aproximativ jumătate din conținutul de cofeină al unei cești de cafea, ceaiul negru oferă un impuls energizant fără să producă efecte secundare nedorite, fiind ideal pentru a menține atenția pe termen lung.

Ceai verde

Ceaiul verde este și un aliat de nădejde al concentrării. Combinând cofeina cu L-theanina, acest ceai ajută la stimularea concentrării și la inducerea unei stări de calm și claritate mentală.

Pulberea fină obținută din frunze de ceai verde cultivat la umbră este cunoscută pentru conținutul său ridicat de cofeină și L-theanină. Această combinație ajută la îmbunătățirea funcției cognitive și la claritatea mentală, fiind un aliat de nădejde în procesul de învățare și concentrare.

Ceai de ghimbir

Aromat și plin de savoare, ceaiul de ghimbir nu este doar o plăcere pentru papilele gustative, ci și un tonic pentru minte. Contribuind la creșterea atenției și a funcției cognitive, ghimbirul completează perfect lista de ceaiuri pentru concentrare.

Turmeric

Despre turmeric se știe că are numeroase beneficii pentru sănătate, însă cercetările recente arată că poate fi util și pentru îmbunătățirea memoriei și funcției cognitive. 

Este recomandat să consumați aceste ceaiuri în mod moderat, adaptându-vă nevoilor individuale și toleranței personale la cofeină, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai concentrare