x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceara de albine, beneficii nebănuite asupra sănătății

Ceara de albine, beneficii nebănuite asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   22:00
Ceara de albine, beneficii nebănuite asupra sănătății

Ceara de alibine este folosită în special la fabricarea lumânărilor însă are și efecte terapeutice.

Ceara de albine, aurul natural. Remediul cu proprietăți antiinflamatoare și efecte relaxante

Este un produs obținut din fagurele albinelor. Amestecarea uleiurilor de polen cu ceara fagurelui transformă ceara albă într-o culoare galbenă sau maro. Ceara de albine este în general disponibilă în culorile galben, alb sau albastru deschisâ. Ceara galbenă provine direct din fagure, iar ceara albă și cea albăstră provin din ceara galbenă.

Beneficii pentru sănătate

Ceara de albine este utilizată în medicina naturistă de mii de ani. 

1. S-a descoperit că era folosită ca umplutură dentară. Au fost găsite dovezi ale stomatologiei preistorice care datează din epoca neolitică, raportând un mandibul uman de 6.500 de ani din Slovenia, al cărui dinte canin stâng prezintă urme ale unei umpluturi cu ceară de albine.

2. De asemenea, reduce colesterolul și ameliorează durerile. Este utilizată pentru umflături (inflamație), ulcere, diaree și sughiț.

3. Un studiu efectuat de Dubai Specialized Medical Center și Medical Research Labs Islamic Establishment for Education a investigat efectele acestor 3 substanțe și a combinației lor asupra creșterii Staphylococcus aureus și Candida albicans, izolate din probe umane.

Studiul a efectuat două experimente: unul în care o combinație de miere a fost turnată în orificii făcute în plăci infectate cu Staphylococcus aureus sau Candida, și două în care microorganismele au fost cultivate pe medii făcute doar din combinația de miere, agar nutritiv și combinație de agar cu glucoză Sabouraud.

Cercetarea a concluzionat că mierea și combinațiile de miere pot inhiba creșterea bacteriilor care pot afecta pielea și provoca afecțiuni cutanate, potrivit Dr. Axe.

4. Ceara de albine hidratează pielea și se găsește în produsele de îngrijire a pielii și cosmetice. Poate ajuta la protejarea și repararea pielii aspre, uscate sau crăpate, deoarece blochează umiditatea.Se combină ceara de albine cu ulei de migdale sau ulei de jojoba cu câteva picături de ulei de vitamina E și aloe.

5. Ca medicament, ceara de albine a fost studiată în tratarea durerii și inflamației și are efecte ușoare antiinflamatoare. Un studiu din 2014 publicat în revista Korean Journal of Internal Medicine arată că ajută la ameliorarea inflamației cauzate de osteoartrită.

6. Este unul dintre cele mai cunoscute remedii casnice pentru acne. Are proprietăți puternice antiseptice, vindecătoare și antiinflamatorii, ceea ce o face eficientă în tratarea acneei, în special datorită conținutului său de vitamina A.

7. Hidratantele naturale din ceara de albine o fac perfectă pentru balsamurile de buze. Este ușor să vă faceți propriul balsam de buze, combinând ceara de albine cu ulei de cocos sau ulei de măsline, miere, ulei de vitamina E și uleiuri esențiale preferate, cum ar fi portocală, mentă, levănțică sau lămâie.

8. Datorită capacității sale de a proteja pielea și de a reține apa, poate avea efecte pozitive asupra acestor semne inestetice. Un studiu efectuat de Departamentul de Dermatologie și Institutul de Cercetare în Biologia Cutanată de la Facultatea de Medicină a Universității Yonsei din Coreea arată că vergeturile sunt cicatrici dermale atrofice cu subțierea epidermică datorată colagenului redus și a fibrelor elastice.

Studiul sugerează că colagenul este un component major al matricei extracelulare, foarte important în vindecarea rănilor. Deoarece ceara de albine conține vitamina A, care ajută la producția de colagen, poate avea un impact semnificativ în reducerea vergeturilor.

9. Lumânările făcute din ceară de albine relaxează și reduce astfel stresul. 

În alimente și băuturi, ceara de albine albă și ceara absolută de albine (ceara galbenă tratată cu alcool) sunt folosite ca agenți de îngroșare.

În industrie, ceara de albine galbenă și albă sunt utilizate ca agenți de îngroșare, emulsificatori și agenți de întărire în produse cosmetice. Mai este folosită ca parfum în săpunuri și parfumuri, potrivit Rxlist., citat de m.dcmedical.ro.

Totodată, tratează mai multe afecțiuni ale pielii. O combinație de miere, ceară de albine și ulei de măsline este utilă în tratamentul dermatitei de scutec, psoriazisului și eczemei.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: ceara albine aur natural sanatate