x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să întreţii sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor - solutii de la specialistul Onconect.ro

Cum să întreţii sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor - solutii de la specialistul Onconect.ro

19 Dec 2022   •   16:08
Cum să întreţii sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor - solutii de la specialistul Onconect.ro

Pielea, părul şi unghiile reprezintă cele mai expuse părţi ale corpului nostru, fiind direct influenţate de orice factor extern agresiv. În același timp, acestea reprezintă un barometru foarte exact atunci când organismul se confruntă cu dezechilibre la nivelul nutrienţilor sau când parcurge un context medical sever şi solicitant.

Fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă o piele luminoasă şi bine hidratată, un păr bogat şi frumos, precum şi unghii rezistente, aceste caracteristici fiind etalon al feminităţii, frumuseţii şi sănătăţii generale a organismului. Cu o rutină de corectă riguros respectată şi produse de îngrijire corp şi fata adecvate sănătatea pielii este asigurată.

Pielea, mereu expusă factorilor agresivi

Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman, este compusă din trei straturi distincte şi se constituie într-o barieră importantă în faţa virusurilor şi bacteriilor, protejând întregul organism în faţa acestora. De asemenea, pielea este cea care intră în contact direct cu factorii agresivi din mediul în care trăim, de la vânt excesiv, umiditate şi radiaţii UV, particulele de praf şi fum, până la substanţele chimice în faţa cărora ne expunem. În acelaşi timp, sănătatea pielii este influenţată şi de factorii interni, precum dezechilibrele hormonale, deficitul de vitamine şi minerale, tratamentele medicamentoase urmate în anumite afecţiuni sau un stil de viaţă nesănătos, bogat în consum excesiv de alcool şi tutun. Din aceste motive, este esenţial a acorda o foarte mare atenţie îngrijirii, tratării şi întreţinerii pielii. Fie că este vorba de ten sau de pielea de pe întregul corp, aceasta are nevoie de îngrijire, tocmai pentru a se bucura de sănătate şi de un aspect frumos şi luminos.

 

Probleme la nivelul pielii

Pielea poate manifesta o serie de contexte care conduc la apariţia unui aspect tern şi neplăcut, care poate susţine apariţia precoce a ridurilor, îmbătrânirea timpurie şi deteriorarea acesteia. Astfel, un ten excesiv gras, cu un nivel de sebum foarte ridicat, va conduce la apariţia punctelor negre şi a acneei, context în care se impun măsuri speciale. Tenul va fi foarte bine curăţat dimineaţa şi seara, i se vor aplica tratamente specifice şi se va bucura de acţiunea benefică a cremelor hidratante potrivite. Un ten acneic netratat va conduce în timp la apariţia micilor semne de pe ten, cicatrici care odată cu trecerea timpului pot deveni mult mai vizibile. Dacă pielea este excesiv uscată pe întregul corp, se poate genera un aspect neplăcut, dar şi un fond propice instalării anumitor afecţiuni, precum foliculita, vergeturile sau celulita. Pentru toate acestea se va apela la produse cosmetice special destinate, care au rolul de a curăţa şi îndepărta celulele moarte, dar şi de a hrăni şi hidrata pielea. O piele predispusă spre dermatite şi erupţii alergice, va avea nevoie de aplicarea tratamentelor speciale, în vederea restabilirii echilibrului şi atenuării reacţiilor neplăcute care pot afecta aspectul general al pielii.

 

Părul frumos şi sănătatea scalpului

Părul îţi are rădăcina denumită folicul, în pielea de pe cap, respectiv în scalp. Astfel, de sănătatea scalpului depinde aspectul şi starea firelor de păr. Erupţiile cutanate, folosirea produselor cosmetice nepotrivite, expunerea excesivă în razele solare sau în rafalele de vânt, vaporii chimici sau umezeala excesivă, precum şi dezechilibrele de la nivelul nutritiv intern, toate pot conduce la afectarea circulaţie sangvine de la nivelul scalpului, context care va afecta şi calitatea firului de păr. Un păr în suferinţă şi cu o rădăcină deficitar vascularizată va fi tern, va cădea, nu se va regenera şi va avea o textură sensibilă. Din aceste motive, este esenţială folosirea tratamentelor pentru scalp, având un rol esenţial în restabilirea echilibrului la nivelul pielii capului. De asemenea, intervernţia trebuie susţinută şi din interior, printr-un aport normal de minerale şi vitamine, dar şi prin aplicarea şampoanelor, măştilor şi balsamurilor de calitate.

 

De se se rup unghiile

O unghie năsănătoasă va avea un aspect neplăcut, se va pigmenta, se va rupe şi nu se va putea regenera. În acest caz, rădăcina unghiei nu beneficia de toţi nutrienţii şi de vascularizarea de care are nevoie pentru a susţine formaţiunea cornoasă în procesul de creştere şi menţinere într-o formă sănătoasă şi normală. În acelaşi timp, sănătatea unghiei este direct influenţată şi de factorii externi, expunerea la elementele agresive fiind constantă şi dăunătoare. Din aceste motive, asupra stării deficitare a unghiilor este indicat să se intervină intern, prin creşterea aportului de nutrienţi, dar şi extern, prin aplicarea tratamentelor pentru unghii. Rădăcina unghiei va fi astfel susţinută în procesul de formare a unghiei, iar unghia va avea un aspect sănătos, fin şi lucios, nu se va rupe necontrolat şi nu îşi va mai modifica forma. Unghiile necesită o întreţinere permanentă, astfel că aplicarea loţiunilor, cremelor şi produselor cosmetice specifice furnizate de specialistul Onconect este esenţială pentru a avea o manichiură frumoasă.

×