x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să îți protejezi părul vopsit de razele UV

Cum să îți protejezi părul vopsit de razele UV

14 Aug 2024   •   10:29
Cum să îți protejezi părul vopsit de razele UV

Ne dorim mereu tot ce este mai bun pentru părul nostru. Încercăm constant cele mai noi produse de îngrijire apărute pe piață, ne informăm pentru a afla trucuri suplimentare pentru a menține sănătatea podoabei capilare și îi acordăm în fiecare zi atenția de care are nevoie. Mai ales vara, lucrurile se schimbă puțin, deoarece apar alte obstacole pe care trebuie să le depășească.

Pe lângă apa sărată a mării, clorul din piscine și vântul puternic, expunerea prelungită la razele UV este unul dintre factorii care pot grăbi procesul de deteriorare a părului, mai ales dacă este vopsit. Pentru că meriți să te bucuri în fiecare moment de o culoare vibrantă, am pregătit o serie de sfaturi care te pot ajuta să-i oferi podoabei capilare protecția și îngrijirea optimă în sezonul cald.

 

Folosește în fiecare zi un produs de protecție solară pentru păr

Soarele este cunoscut drept o sursă naturală de vitamina D, un nutrient solubil implicat în multe funcții importante pentru buna funcționare a organismului, inclusiv creșterea și regenerarea fibrei capilare. Dacă lista sa de beneficii este atât de bogată, de ce este necesar să luăm măsuri de prevenție și să ne protejăm constant de razele sale? Chiar dacă nu pot fi observate cu ochiul liber, radiațiile UV deteriorează pigmenții naturali ai părului, ceea ce duce la decolorare și uscare.

Pentru a ține lucrurile sub control, include în rutina de ingrijire a parului blond ori vopsit în alte nuanțe un produs de protecție solară cu spectru larg. Poate să fie sub formă de spray, cremă leave-in sau serum, important este să-l folosești cu regularitate înainte să ieși din casă, să faci baie în piscină ori în mare. Utilizează un pieptăn pentru a distribui produsul uniform pe toată lungimea părului.

Alege produse de îngrijire speciale pentru părul vopsit

Rutina de îngrijire dedicată părului vopsit nu este completă fără un set de produse special concepute pentru a păstra intensitatea culorii, în timp ce oferă un grad sporit de protecție împotriva razelor ultraviolete. În general, ele sunt formulate cu ingrediente profesionale, minerale, vitamine și alte substanțe active care previn estomparea prematură a nuanței părului. 

Indiferent că ai folosit o vopsea de par cu amoniac ori ai ales să-ți decolorezi podoaba capilară prin tehnici de balayage, ombre sau șuvițe, include în ritualul tău de îngrijire un șampon care reușește să curețe delicat pielea scalpului, eliminând impuritățile și murdăria acumulate. Continuă cu aplicarea unei măști intens hidratante și hrănitoare doar pe lungimea firelor și pe vârfuri, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește părul cu apa rece. Poți folosi masca de păr de câteva ori pe săptămână, deoarece poate repara daunele cauzate de expunerea prelungită la soare. Pentru un plus de hidratare, pune câteva picături de ulei de cocos sau de argan în mască.

Utilizează un produs cu protecție termică

Chiar dacă nu folosești aparate de coafat pe bază de căldură, un produs cu protecție termică poate fi la fel de eficient și împotriva efectelor nocive ale razelor UV. Disponibil sub formă de spray, cremă leave-in ori serum, se aplică înainte de expunerea la soare pe toată lungimea firului de păr. Astfel, crează o barieră suplimentară între podoaba capilară și radiațiile solare dăunătoare. Pentru cele mai bune rezultate, alege un spray cu ingrediente hidratante și fortifiante precum cheratina sau proteinele din mătase, care nu doar protejează, ci și hrănesc firul de păr. 

Protejează-ți părul cu accesorii

Data viitoare când pleci de acasă, nu uita să-ți protejezi capul cu o pălărie cu boruri largi sau o eșarfă. Pe lângă faptul că vor completa cu succes o ținută tipică de vară, limitează agresiunea factorilor externi asupra părului și a scalpului. Poți alege o pălărie cu boruri largi, confecționată din materiale anti-UV, certificate cu factor de protecție ultravioletă (UPF) - măsoară cantitatea de radiații UV care pătrund prin material și ajung la piele. 

De asemenea, în zilele toride, când razele soarelui sunt extrem de puternice, aranjează-ți părul în diverse coafuri care minimizează expunerea sa. Poate să fie o coadă împletită sau un coc la baza gâtului - tu alegi stilul care se potrivește mai bine personalității tale. 

Chiar și în cele mai însorite zile ale verii, poți avea un păr vopsit strălucitor și sănătos, protejat împotriva razelor UV. Tot ce trebuie să faci este să folosești produse de îngrijire special concepute pentru podoaba ta capilară și să limitezi expunerea la soare, mai ales în timpul orelor de vârf. 

×