x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum scap de pungile de sub ochi

Cum scap de pungile de sub ochi

de Gina Matei    |    15 Iun 2010   •   00:00
Cum scap de pungile de sub ochi
Sursa foto: /THINKSTOCK

Apar treptat, treptat. Le pui pe seama înaintării în vârstă, dar e momentul să acţionezi. Scapă de pungile de sub ochi! E greu, dar nu imposibil. Cu soluţii naturiste pentru tine vine Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Soluţia chirurgicală îţi este propusă de Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

CAUZE
Potrivit Vivianei Iordache, o primă cauză a apariţiei pungilor de sub ochi o reprezintă procesul natural de îmbătrânire. "În mod normal, există o cantitate de grăsime în zona de sub ochi, care este ţinută în loc de ligamente. Însă, o dată cu îmbătrânirea, aceste ligamente se detensionează, ceea ce face ca grăsimea de sub ochi să înainteze spre suprafaţa pielii, formând punguţele de sub ochi". De asemenea, circulaţia sangvină deficitară, oboseala cronică, afecţiunile renale şi insomniile sunt factori care îşi pun amprenta pe chip. E de preferat ca înainte de a face apel la orice metodă de tratament să se trateze cauza.

Da, există persoane la care pungile de sub ochi apar mai devreme. Motivul: moştenirea genetică. Dar nu trebuie să dăm vina exclusiv pe ereditate, căci şi stilul de viaţă contează. Aşadar, mâncaţi fructe, dormiţi suficient, mai ales între orele recomandate de specialişti, şi faceţi exerciţii fizice.

TRATAMENT NATURIST
Cea mai la îndemână soluţie o reprezintă reducerea edemului prin simpla acţiune a temperaturii locale scăzute. Concret, aplicaţi felii de castravete, precizează specialistul nostru.
Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare, recomandă aplicarea compreselor cu brusture. Acestea se lasă 20 de minute să acţioneze şi se îndepărtează cu apă caldă.
Acelaşi efect îl au şi compresele cu frunze de merişor, coada calului, albăstrele şi tei.

BLEFAROPLASTIE
Celor care îşi doresc efecte de lungă durată, medicul Viviana Iordache le recomandă blefaroplastia, adică liftingul pleoapei. Acesta presupune inserarea unei canule electronice de dimensiuni reduse care să topească grăsimea. În cazul persoanelor tinere, topirea grăsimii este suficientă pentru un rezultat estetic foarte bun, însă persoanele mai în vârstă necesită şi îndepărtarea excesului de piele de la nivelul pleoapei inferioare.

Pentru că nu este o intervenţie complicată, se realizează sub anestezie locală, după operaţie nefiind necesară spitalizarea. Imediat după operaţie este posibil să ai pleoapele umflate, să lăcrimezi excesiv sau să prezinţi o sensibilitate crescută la lumină. Nu e cazul să îţi faci griji, te asigură specialistul nostru. Toate aceste fenomene sunt normale. Această operaţie se face de regulă persoanelor peste 35-40 de ani şi nu este indicată pacienţilor cu patologie oculară, hipertiroidie, boli cardiovasculare şi diabet.

PREDISPUSE
Inesteticele pungi de sub ochi dau mai mult bătaie de cap femeilor decât bărbaţilor

×
Subiecte în articol: cosmetica