x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum scăpăm ieftin de punctele negre

Cum scăpăm ieftin de punctele negre

27 Iun 2017   •   12:00
Cum scăpăm ieftin de punctele negre

Punctele negre ne dau bătăi de cap indiferent de vârstă și pot deveni chiar un mijloc prin care ne putem simți complexați. Dacă ai încercat deja numeroase tratamente cosmetice sau auzite prin vecini și tot nu ai văzut niciun rezultat, află că soluția pentru a scăpa de punctele negre se află chiar sub nasul tău. Și, din fericire, nu costă nici mult, astfel că nu vei fi nevoită să scoți din buzunar prea mulți bani, scrie ziarulring.ro.

Cărbunele activat nu este bun doar pentru tractul digestiv, ci are proprietăți benefice pielii tale.

Vezi mai jos cum îl poți folosi într-o rețetă pentru o mască facială ce îndepărtează punctele negre de la prima aplicare:

Cărbunele activat este folosit în tratarea multor afecțuni interne, dar când îl aplici pe piele poate curăța porii în profunzime. Pentru masca de ten vom mai folosi și argilă neagră, care, la fel, curăță porii în profunzime, dar are și proprietăți anti-acneice. Iată cum se face masca:
Ai nevoie de două-trei capsule de cărbune activat (dacă sunt capsule gumoase, atunci este deja mărunțit, dacă vine în formă tamponată, va trebui să-l macini tu), o jumătate de linguriță de argilă neagră (în cazul în care nu ai argilă neagră, poți folosi și din cea albă, ori brună) și o linguriță și jumătate de apă – fiartă și apoi răcită.
Amestecă toate ingredientele într-un bol – de preferat cu o lingură de lemn sau de plastic și nu cu una de metal pentru că oxidează argila – până se face o pastă omogenă, neagră.

×
Subiecte în articol: puncte negre cosmetician cosmetica