Am înţeles cât de nocivi sunt parabenii din produsele cosmetice. Şi pentru că ne-am dorit să-i evităm, producătorii au venit în ajutorul nostru. Aşa au luat naştere cremele bio. Fără parabeni, dar cu conţinut de extracte naturale, din plante. Conţinutul dictează beneficiile. Astfel, elementele naturale din cremele bio îmbunătăţesc activitatea celulelor.
MAI EFICIENTE
Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Clar Med, spune că eficienţa cremelor bio antirid este puternică. Pentru că produsele bio cumulează multe dintre beneficiile conferite de plante. În plus, cremele bio conţin doze de vitamina E, cu proprietăţi cunoscute în combaterea radicalilor liberi, precum şi doze de vitamina C, cunoscută pentru rolul important în sinteza colagenului. Datorită conţinutului divers şi bogat în principii naturale, produsele cosmetice bio sunt indicate tuturor persoanelor, inclusiv celor cu pielea sensibilă.
AVANTAJE
Este adevărat că produsele bio conţin mai puţin conservanţi. Produsele cosmetice bio au un termen de valabilitate mai scurt. Prin urmare, citeşte cu atenţie eticheta! Cu cât termenul de valabilitate este mai mic, cu atât crema conţine mai puţini conservanţi. Pentru că nu au o acţiune multiplă, aceste creme se vor alege întotdeauna în funcţie de problemele tenului. Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa preţului. Cremele pentru faţă şi laptele de corp bio sunt mai ieftine decât cosmeticele clasice.
Ai putea fi nemulţumită de mirosul nu tocmai plăcut al acestor creme, dat de grăsimile naturale, cum ar fi lanolina. Însă producătorii s-au gândit şi la acest aspect. Astfel, poţi alege o cremă ce a fost îmbunătăţită cu uleiuri aromatice bio: ulei de levănţică, ylang-ylang.
VIGILENŢĂ
Specialistul nostru atrage atenţia că trebuie să fim foarte vigilenţi în momentul în care alegem un astfel de produs. Şi mai ales să nu confundăm cosmeticele obişnuite cu cele bio. În timp ce un produs cosmetic obişnuit poate conţine doar 2% ingrediente naturale, cele bio au în componenţa lor substanţe certificate organic în proporţie de peste 90%. Un produs se poate numi organic şi poate afişa pe etichetă acest lucru numai dacă ingredientele şi procesul de fabricaţie nu implică modificări genetice, radiaţii, pesticide, îngrăşăminte chimice sau alte substanţe industriale nocive. Prin urmare, citiţi cu mare atenţie eticheta!
Citește pe Antena3.ro