x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Descoperire în medicină. A fost găsit tratamentul magic pentru orice boală din Evul Mediu

Descoperire în medicină. A fost găsit tratamentul magic pentru orice boală din Evul Mediu

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   16:30
Descoperire în medicină. A fost găsit tratamentul magic pentru orice boală din Evul Mediu
Sursa foto: Hepta

Un remediu natural puternic folosit în Evul Mediu a fost reconstituit de către cercetăroii de la Universitatea de Medicină din Polonia

Leacul miraculos din Evul Mediu, recreat de cercetătorii polonezi. Se considera că poate trata orice boală fatală

Medicamentul este un amestec format din 71 de ingrediente, folosit pe continentul european până în secolul al XVIII-lea. Considerat un antidot esențial în timpul epidemiilor de ciumă, despre teriac se credea că poate salva oamenii de la orice boală fatală.

Rzeconstituirea acestui tratament de către oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Wroclaw, Polonia, este prima din lume și reprezintă un pas important în înțelegerea istoriei medicinei.

Recrearea teriacului s-a bazat pe o rețetă din 1630, atribuită unui farmacist din Toruń. Cercetătorii s-au confruntat cu provocări în găsirea ingredientelor necesare, precum corpul de viperă, componenta cheie a teriacului. Cu toate acestea, în spiritul eticii și al protecției animalelor, au ales să folosească doar vipere care au murit în mod natural.

Analizele finale au arătat însă  că posibila eficacitate a teriacului s-a bazat în mare parte pe efectul placebo deoarece concentrațiile de substanțe benefice erau prea mici pentru a avea un impact semnificativ.

Deși rezultatele actuale par a sugera că teriacul nu are efecte terapeutice semnificative, cercetătorii vor să continue investigațiile pentru a oferi un răspuns definitiv cu privire la proprietățile sale. Această descoperire reprezintă o etapă importantă în înțelegerea medicinei istorice și a credințelor legate de sănătate și vindecare din trecut, potrivit polishscience.pl., citat de Antena3CNN.

×