x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu calciu. Slăbești încet dar... sănătos. Și nu mai pui la loc!

Dieta cu calciu. Slăbești încet dar... sănătos. Și nu mai pui la loc!

25 Apr 2017   •   08:42
Dieta cu calciu. Slăbești încet dar... sănătos. Și nu mai pui la loc!

DIeta cu calciu este o soluție neașteptată, dar extrem de eficientă, pentru cei care vor să dea jos sănătos câteva kilograme.

În momentul în care vrei să slăbești, este recomandat ca, pe lângă o alimentație sănătoasă, să crești nivelul de efort fizic pentru a avea un consum caloric mai mare. Pentru a menține tonusul și vitalitatea organismului tău este indicat să îi dai toate vitaminele și nutrimenții necesari, iar calciul este în topul necesităților corpului tău.

Pentru a putea să-ți controlezi greutatea, trebuie să ai grijă de regimul tău alimentar. Secretul este să adaptezi nivelul tău caloric la consumul generat de efortul fizic. Un consum de calciu corect întotdeauna te va susține și te va apăra de anumite boli.

În anul 1988, cercetătorii au analizat cu atenție să vadă care sunt efectele calciului asupra tensiunii arteriale. Ei au constatat că prin consumarea a 2 căni de iaurt pe zi presiunea sângelui s-a normalizat, iar greutatea subiecților supraponderali s-a redus cu până la 5 kg într-un singur an.

Dieta cu calciu. Beneficiile consumului de alimente bogate în calciu

Este bine de știut că aportul de calciul reglează nivelul lipidelor la nivel celular și contribuie la transformarea caloriilor în căldură, favorizând astfel eliminarea țesutului adipos.

O alimentație bogată în calciu contribuie mai ales la eliminarea țesutului adipos abdominal, iar cu un consum de 3-4 porții de alimente bogate în calciu pe zi previi pierderea de masă musculară, în timp ce accelerezi topirea țesutului adipos.

Efectele pozitive nu se opresc aici. Calciul este responsabil de menținerea structuri osoase sănătoase, de prevenirea hipertensiunii arteriale.

Dieta cu calciu. De ce restricții trebuie să ții seama

.............................................

Află tot ce trebuie să știi despre DIETA CU CALCIU șicare este PLANUL DE DIETĂ

×