Prin nivelul ridicat de antioxidanţi, măslinele protejează celulele umane de radicalii liberi, favorizanţi ai afecţiunilor cardiovasculare, ai cancerului şi ai procesului de îmbătrânire. Raportul optim dintre concentraţiile de calciu, magneziu şi fier face din măslină un veritabil medicament, atât profilactic, cât şi terapeutic, în orice afecţiune.
Puterile ascunse ale fructului magic constă în bogăţia de vitamine şi minerale ale acestuia. În afara unor proteine importante, grăsimi specifice şi zaharuri, asociate unor vitamine şi minerale necesare organismului, în pulpa de măslină se găsesc majoritatea mineralelor utile organismului în cantităţi optime: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, cupru, fier, mangan, seleniu.
Iată ce trebuie să mănânci zilnic:
Micul dejun: Sunt indicate măslinele verzi, mai puţin sărate, indiferent de preferinţele tale. Nu se consuma mai mult de 100-150 g de măsline. Măslinele, chiar în cantităţi mici, nu trebuie să lipsească din micul tău dejun. Înainte de micul dejun se recomandă o lingură cu ulei de măsline.
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR