x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu pepene roșu. La ce trebuie să fii atent

Dieta cu pepene roșu. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   21:00
Dieta cu pepene roșu. La ce trebuie să fii atent
Sursa foto: Hepta

Dieta cu pepene roșu este potrivită în timpul verii deoarece este perioada când se coace acest fruct răcoros și dulce.

Trebuie să știi însă că nu este recomandată pe termen lung deoarece nu asigură toți nutrienții de care organismul are nevoie. Ea trebuie astfel combinată cu o alimentație sănătoasă. 

Prin urmare, principala sursă de hrană este pepenele roșu, care trebuie consumat proaspăt sau sub formă de suc. Însă este nevoie să te asiguri că fructul este copt. 

Acesta conține multă apă, ceea ce este benefic întrucât îți asigură hidratarea de care ai nevoie mai ales în timpul sezonului cald. Cu toate acestea, este necesar să bei și apă deoarece temperaturile ridicate supune corpul la un stres suplimentar prin transpirație excesivă. 

Cu toate că pepenele are un gust delicios, nu este singurul aliment pe care să îl consumi, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Include astfel în meniul zilnic și alte legume, gructe, proteine slabe și cereale integrale. 

Deși pepenele roșu are puține calorii, trebuie să controlezi cantitatea pe care o mănânci. 

Mai mult, atunci când decizi să urmezi o dietă, asigură-te că ai o stare de sănătate bună. Dacă observi schimbări negative ori sunt lucruri care te îngrijorează, consultă un specialist în nutriție ori chiar medicul de familie, scrie dcnews.ro. 

 

×
Subiecte în articol: dieta pepene rosu