O folosim foarte des în bucătărie, în prepararea cozonacilor și a altor deserturi pufoase, fără a ști că drojdoia de bere reprezintă un leac la îndemână, nu doar pentru revigorarea și detoxifierea organismului ci și pentru tratarea a numeroase boli.
Datorită bogației sale de vitamine și minerale, drojdia de bere este folosită în diete de slăbire și în tratamentele cosmetice.
Există două tipuri de drojdie de bere: drojdie de bere activă, care este cel mai des folosită și drojdia de bere inactivă, care își păstrează calitățile nutritive, dar nu mai are probiotioce. Drojdia inactivă se găseste sub formă de fulgi sau pudră.
Drojdia de bere conține 17 vitamine, în special din grupa B, 14 minerale diferite, oligoelemente, aminoacizi și proteine.
Prin analogie cu alte produse de larg consum, iată ce conțin 100 grame de drojdie: de 10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală; de două ori mai multa vitamina B2 decât ficatul; de 10 ori mai multă vitamina B6 decât carnea; de 5 - 10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâțele de grâu.
Te-ar mai putea interesa si:
Gutuile - fructele care au grijă de întreg sistemul imunitar!
5 beneficii uimitoare pentru sănătate ale semințelor de dovleac
8 leacuri pentru pancreatită
Iată câteva dintre proprietățile terapeutice ale drojdiei de bere:
1. Răcelile și bolile infecțioase se tratează eficient cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte 3 lingurițe de drojdie proaspătă.
Vitaminele și mineralele, în frunte cu seleniul, îsi fac „datoria”: întăresc imunitatea și scurtează perioada de convalescență.
Hepatitele virale A, B și C sunt și ele ținute bine sub control cu ajutorul unui
tratament similar.
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR