x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Îți dorești un abdomen plat? Iată de ce nu reușești să scapi de burtică

Îți dorești un abdomen plat? Iată de ce nu reușești să scapi de burtică

03 Ian 2016   •   17:00
Îți dorești un abdomen plat? Iată de ce nu reușești să scapi de burtică

De ce este atât de greu să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? Ții dietă, mergi la sală, cântarul arată că ai slăbit câteva kilograme, dar burtica este tot acolo… După cum știi, corpurile invidiate pe plajă vara se „construiesc” iarna, de aceea poți începe să iei măsuri.

Potrivit mujerhoy.es, pentu a avea un abdomen plat nu este de ajuns să restricționăm aportul caloric, trebuie să excludem definitiv din dietă următoarele alimente:

1. Prăjeli. Alimentele prăjite sunt dușmanul principal al abdomenului plat. Acestea conțin multe calorii și foarte mullte grăsimi nesănătoase. Consumându-le, riscați nu doar să vă îngrășați, ci și să dezvoltați diverse probleme cardiovasculare.

2. Maioneză și alte sosuri/dressing-uri. Conțin multe grăsimi și calorii, asta ca să nu amintim cantitatea mare de zahăr, coloranți și aditivi. De asemenea, ar trebui să uiți și de ketchup, muștar, sos barbeque…

3. Gumă de mestecat și mentosane. Au calorii goale, îngrașă și nu aduc niciun beneficiu nutrițional organismului.

4. Răcoritoare. Băuturile răcoritoare conțin apă, zahăr, îndulcitori artificiali, cafeină, coloranți, conservanți și sodiu. Au, în general, un rol principal în acumularea kilogramelor și conduc la osteoporoză, probleme dentare, renale și cardiace.

5. Cărnuri procesate. Ia-ți adio de la hamburgeri, cârnați, salam și alte mezeluri și cărnuri ambalate. Sunt interzise din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, sare, fosfați și conservanți…

6. Biscuiți și produse de patiserie. Aceste gustări dau dependență, dar dacă nu te ambiționezi să renunți la ele, nu vei avea niciodată un abdomen plat. Conțin grăsimi vegetale, grăsimi hidrogenate și detestatele grăsimi „trans”.

7. Batoane de cereale. Majoritatea conțin atât grăsimi procesate, cât și foarte, foarte mult zahăr.

8. Snacksuri. Și tot ce intră în această categorie… Luați-vă „la revedere” de la chipsuri, snacksuri, nachos. Ne plac, sunt gustoase, dar au foarte multe calorii și mult sodiu. Evită-le în general, nu doar când ești la dietă, sunt adevărate bombe!
 

×
Subiecte în articol: abdomen plat slăbire abdomen alimente