Procesul de demachiere este complet doar dacă, după curăţarea tenului cu un lapte demachiant corespunzător, se aplică şi loţiunea tonică.
GHID DE FOLOSIRE
Având rolul de a îndepărta urmele de cosmetice şi de demachiant, loţiunea tonică este utilă pentru a avea un ten perfect curat, hidratat şi pregătit pentru aplicarea cremei.
După ce tenul a fost curăţat cu demachiant, se aplică loţiune tonică cu ajutorul unor dischete demachiante, de preferat din bumbac, şi se curăţă faţa.
Doctorul Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, atrage atenţia că loţiunea tonică trebuie folosită doar după demachiant, şi nu ca înlocuitor al acestuia.
Pentru alegerea loţiunii tonice, trebuie să ţinem seama de tipul de ten. Astfel, dacă avem tenul delicat, loţiunea tonică ce conţine uleiuri esenţiale este cea indicată. Tenului sensibil îi face bine loţiunea tonică cu apă de trandafiri, iar persoanele care au un ten gras trebuie să opteze pentru o loţiune tonică pe bază de glicerină.
Există şi contraindicaţii. Loţiunea tonică nu este recomandată persoanelor cu ten uscat. "Există însă şi pentru acestea o soluţie. Tenul poate fi tonifiat şi cu apă minerală sau ceai de albăstrele", precizează dr Viviana Iordache.
Pentru ca loţiunea tonică să-şi facă efectul pe deplin, trebuie să respectăm câteva reguli. În primul rând, loţiunea se va păstra întotdeauna la temperaturi scăzute. Pentru ca pH-ul să fie complet refăcut, trebuie evitate ieşirile afară timp de 15 minute după folosirea loţiunii.
"Femeile au tendinţa de a aplica fard imediat după demachiere. Este o eroare, pentru că pielea are nevoie, după demachiere, de câteva minute de repaus pentru a se reface", atrage atenţia dr Viviana Iordache.
Loţiunea tonică se aplică în jurul ochilor numai dacă aceasta a fost creată şi pentru pleoape. Pentru aceasta, esenţială este citirea cu atenţie a etichetei.
PLANTE
Alcoolul dăunează grav tenului, el având efect iritant. Acesta este motivul pentru care trebuie evitate loţiunile tonice ce conţin alcool Putem alege loţiunile tonice pe bază de substanţe extrase din plante: iris, hamei, trandafiri, muşeţel, aloevera, salvie, rozmarin.
EFECTE
Pe lângă efectul de curăţare, loţiunile tonice sunt realizate şi pentru a penetra porii, a echilibra pH-ul pielii. Calmarea dermei iritate şi înlăturarea excesului de grăsime şi celule moarte sunt alte efecte benefice. Loţiunea tonică are şi un rol protector, fiind o adevărată barieră contra prafului.
Citește pe Antena3.ro