x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiaj în nuanţele ciocolatei, tendinţa iernii 2012-2013

Machiaj în nuanţele ciocolatei, tendinţa iernii 2012-2013

de Steluta Indrei    |    15 Dec 2012   •   00:07
Machiaj în nuanţele ciocolatei, tendinţa iernii 2012-2013
Sursa foto: Thinkstock

Fie că adorăm ciocolata sau nu, fie că avem nostalgia bronzului dulce al verii sau nu, pentru a fi în tendinţe iarna aceasta, este musai să adoptăm machiajul în nuanţe ciocolatii. Atenţie! Ca să păstrăm un aer şic, avem nevoie doar de accente delicate, calde, maronii. Intensificăm privirea prin tuşe maro, căci în acest sezon eye-linerul brun ia locul celui negru. Sau punem în valoare buzele printr-un ruj cu textură bogată, cremoasă, asemenea ciocolatei adevărate. Sau accentuăm pomeţii cu ajutorul pudrei sub forma perlelor de cacao, pentru a conferi tenului catifelare şi luminozitate. Secretul este să nu punem pe faţă toate culorile ciocolatei în acelaşi timp.

Iată câteva trucuri de machiaj care te vor ajuta să fii în vogă iarna aceasta adoptând un look misterios, dar în acelaşi timp cald şi feminin.
■ Fondul de ten şi pudra – Acoperă imperfecţiunile cu ajutorul unui fond de ten matifiant adecvat tipului tău de ten, apoi aplică tuşe subtile de pudră sub formă de perle pentru a da pomeţilor o strălucire caldă de ciocolată.

■ Fard de pleoape – Pentru un machiaj sofisticat al ochilor este ideală o trusă ce conţine mai multe nuanţe maronii, toate înrudite cu ciocolata. Acestea subliniază privirea, conferindu-i o intensitate magică. Aplică nuanţele deschise la colţul intern al ochiului, iar cele închise pe pleoapa mobilă spre exterior. Alege farduri cu textură ultrafină, care se aplică uşor şi rezistă cel puţin 8 ore pe pleoape.

■ Creion pentru conturul ochilor – Culoarea maronie combinată cu o textură cremoasă datorată conţinutului de unt de shea şi ceară de albine transformă creionul într-un element important al machiajului de ciocolată. Astfel, creionul accentuează şi defineşte cu delicateţe conturul ochilor.

■ Rujul – Alege un produs hidratant în nuanţe variind de la cafeniu către ciocolată 100%. Asemenea unui desert delicios, subtil parfumat, rujul de ciocolată va sta pe buzele tale întreaga zi, conferindu-le volum şi senzualitate.

■ Luciu/balsam de buze – Strălucire, prospeţime, hidratare, protecţie… acestea sunt atuurile luciului de buze. El acoperă buzele cu o peliculă fină, cu rol de a le hrăni şi a le proteja. Balsamul este indicat mai ales acum în sezonul rece pentru a preveni uscarea şi crăparea buzelor.

×
Subiecte în articol: machiaj