Se realizează în majoritatea saloanelor de către tehnicieni profesioniști, însă se pot realiza și acasă dacă dețineți unele cunoștințe, răbdare și atenție la detalii, dar și un kit complet pentru manichiură. În funcție de manichiura dorită, kit-ul poate cuprinde unele articole și poate exclude altele. Există multe beneficii pe care le oferă ambele tipuri de manichiuri, cele mai importante fiind estetica și rezistența. Spre deosebire de o manichiură cu o ojă tradițională care poate rezista cel mult o săptămână, manichiura acrilică și manichiura cu gel pot dura chiar și 3-4 săptămâni în funcție de grija pe care o acordați unghiilor și de cât de mult le solicitați la activitățile de zi cu zi.
Iată ce trebuie să știți pentru a vă realiza o manichiura profesionistă în confortul propriei case. Adesea fetele aleg între manichiura acrilică și cea cu gel, însă exista varianta și utilizării de stickere unghii pentru a își ușura munca.
Manichiura acrilică
În prezent, kit-urile pentru manichiura acrilică sunt simplificate prin utilizarea formelor de unghii. Acestea sunt forme clare reutilizabile pe care le puteți folosi ca ghid pentru a vă forma unghia acrilică. Deși realizarea unei manichiuri acrilice perfecte necesită puțină practică, cu siguranță poate fi realizată și acasă. Folosiți formele de unghii pentru a căpăta îndemnare, după care puteți sări peste acest pas. Pe lângă formele de unghii, veți mai avea nevoie de un kit de acrilice și de lichide, precum și de un lac de unghii în nuanța preferată. De asemenea, veți mai avea nevoie de pensule. Pentru a forma unghia cu amestecul acrilic/lichid veți avea nevoie de o pensulă (de preferat ovală). Alte instrumente necesare includ o pilă acrilică și un dispozitiv de împingere și curățare a cuticulelor. Dacă doriți o manichiură mai artistică, atunci completați-vă kitul cu câteva pensule pentru nail art.
Manichiura cu gel
Dacă preferați manichiura cu gel, veți avea nevoie de o lampă UV care va întări și va usca produsele aplicate, pensule pentru aplicarea gelului, un gel de bază, un gel de construcție, pilă de unghii, alcool și, eventual, forme de unghii. Manichiura cu gel poate fi destul de complexă, iar dacă nu ați mai realizat niciodată o astfel de manichiură, primele dăți veți avea nevoie de mai mult timp până când veți căpăta îndemnarea. Începând cu unghiile curate, plasați corect formele peste unghii. Odată ce ați făcut acest lucru, aplicați un strat foarte subțire de gel de bază. Cheia este să aplicați un strat foarte subțire și să îl aplicați pe toată unghia, având grijă să nu atingeți cuticulele și pielea. După ce s-a uscat, veți aplica gelul de construcție și acum veți crea forma generală a unghiei pe care o doriți. Odată ce ați creat forma cu gelul de construcție, veți usca rapid unghia. Gelul nu va deveni dur, ci veți putea să îndoiți unghia și să îi oferiți o curbă naturală perfectă. După ce ați format curba, veți usca unghia complet pentru a-și păstra forma. Continuați să construiți cu gel până la grosimea dorită și să finalizați cu întărirea acestuia. Pentru a finaliza manichiura cu gel, ștergeți unghiile cu alcool și aveți grijă să le piliți în forma dorită. Recomandările importante aici sunt să aplicați straturi subțiri și să vă asigurați că nu atingeți cuticulele cu gel sau cu alte produse. După finalizarea manichiurii, puteți aplica un ulei pentru îngrijirea cuticulelor și o cremă de mâini.