x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti cu miere de albine

Măşti cu miere de albine

de Gina Matei    |    21 Feb 2011   •   18:00
Măşti cu miere de albine
Sursa foto: /Thinkstock
153035-18-29-sante-page-09-image-0001.jpgMierea deţine primul loc în topul celor mai hrănitoare produse pentru ten. Cu atât mai mult cu cât face bine tuturor tipurilor de ten: uscat, gras sau normal. Dar pentru ca efectele să fie vizibile, măştile pe bază de miere trebuie aplicate frecvent.

Recomandări
Mierea se poate folosi ca atare, aplicată sub forma unei pelicule fine. Se lasă 20 de minute pe faţă să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, vă recomandă să folosiţi chiar şi mierea zaharisită. Mai ales că apicultorii sunt de părere că dacă mierea se zahariseşte este dovada clară a calităţii acesteia.

Cu ananas, pe termen lung
Se amestecă bine miere cu zeamă de lămâie sau chiar cu pulpa lămâii, până se omogenizează. Se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute să acţioneze. Această mască, spune specialistul nostru, face minuni pentru tenul iritat, plin de coşuri sau cel cu pete roşii. Se va aplica trei zile la rând, apoi o dată la trei zile sau cel puţin o dată pe săptămână.

Dacă timpul vă permite mai aveţi o variantă: lăsaţi ingredientele să acţioneze separat. Astfel, aplicaţi zeama de lămâie înainte, clătiţi şi, apoi, aplicaţi mierea.
Contra tenului acneic, specialistul nostru recomandă şi masca din miere şi ananas. Această mască se foloseşte o perioadă îndelungată.

Miere + suc de morcovi = remediul pielii uscate
Dacă aveţi pielea uscată sau pur şi simplu vreţi să o pregătiţi pentru tranziţia dintre anotimpuri, atunci încercaţi mierea combinată cu sucuri de fructe sau de legume. De pildă, în această perioadă se foloseşte sucul de morcovi, care este bogat în vitamina A. Nu o aplicaţi mai des de o dată pe săptămână pentru că morcovul colorează pielea, ne sfătuieşte doctorul Cristina Bălănescu.

Pentru ten normal şi ten gras
Pentru tenul normal reţeta e simplă: miere şi gălbenuş de ou. Această mască se aplică şi pe zona decolteului. De asemenea, benefică pentru tenul normal este şi masca din miere şi kiwi, care are în plus şi efect antiaging.

Îngrijirea tenului gras presupune folosirea produselor care reglează cantitatea de sebum. Dintre acestea, sucul de castravete este cel mai bun. Iar când acesta se asociază cu mierea se obţine şi un efect de hidratare.

MASCĂ PENTRU PĂR. Se amestecă o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere. Se masează pielea capului şi firul de păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează. Se foloseşte un şampon natural, pe bază de petrol sau din plante. Această mască hrăneşte firul de păr în profunzime şi îi conferă strălucire. Se aplică o dată pe săptămână.

CONDIŢII DE PREPARARE. Pentru ca măştile să fie benefice sunt importante vasele în care sunt preparate. "Ingredientele se amestecă într-un vas de porţelan sau de lut, în niciun caz în vase din plastic sau metal", spune specialistul nostru. Se vor amesteca cu o baghetă de lemn.

AVANTAJE. Mierea prezintă avantajul de a putea fi aplicată pe toată faţa. Chiar şi pe pleoape pentru că nu irită ochii. De asemenea, este recomandat ca mierea să se aplice şi pe buze pentru că le protejează, mai ales când temperaturile sunt scăzute.

×
Subiecte în articol: cosmetica