x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Metode SPA la domiciliu

Metode SPA la domiciliu

00 0000   •   00:00

E timpul ca mainile, parul si tenul dumneavoastra sa iasa din hibernarea si sa isi recapete stralucirea, elasticitatea si aspectul sanatos. Cum? Specialistul nostru, Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, competenta apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, arata ca cele mai eficiente tratamente pentru a reda vitalitatea pielii si parului sunt tratamentele SPA. Pentru a beneficia de un tratament SPA eficient nu este neaparat necesara o vizita la cabinetul de cosmetica. Dimpotriva, cu cateva ingrediente naturale va puteti prepara acasa o serie de retete SPA.  

Castravete si sare de mare

MAINI. Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru mainile uscate il constituie o crema exfolianta pregatita dintr-o jumatate de cana de ulei de cocos, o jumatate de cana de zahar si sucul unei lamai. Masati-va mainile cu acest amestec, apoi indepartati cu un prosop de hartie excesul de zahar si puneti-va o pereche de manusi din bumbac pana a doua zi.
Pielea va radia, iar dumneavoastra veti fi mult mai relaxati daca o data pe saptamana veti aplica pe tot corpul o masca exfolianta preparata dintr-un castravete dat pe razatoare, o cana de zer si o jumatate de cana de sare de mare. Sarea de mare si acidul lactic din zer exfoliaza celulele moarte, iar castravetele are efect racoritor. Aplicati masca pe corpul usor umezit cu apa calduta si dupa cateva minute faceti dus. Pentru a relaxa picioarele si a le reda aspectul sanatos dupa o zi intreaga la serviciu incercati combinatia vanilie cu frisca si cafea. Preparati un amestec dintr-un sfert de cana de sare de mare, o lingura de cafea proaspat macinata, o lingura de praf de vanilie, un sfert de cana cu ulei de masline si o ceasca de cafea la temperatura camerei. Masati-va picioarele cu crema obtinuta inainte de dusul de seara.  

TEN SI PAR. Aveti tenul iritat, gras si cu pete? Preparati o crema de curatare dintr-o cana de iaurt, doua linguri de miere, o lingurita de suc de lamaie si apa calduta. Aplicati masca pe tenul curat si lasati-o sa actioneze 5 minute. Clatiti-va cu apa calduta si apoi aplicati crema preferata. Pentru ca parul sa isi recapete stralucirea aplicati-i o masca preparata din cate un sfert de cana de apa minerala, suc proaspat de grepfruit, suc de portocale, suc de lamaie si o picatura de ulei esential de salvie.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul cana