x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mierea, răsfăţ pentru tenul tău

Mierea, răsfăţ pentru tenul tău

de Gina Matei    |    17 Feb 2009   •   00:00

Mierea a fost recunoscută ca un excelent tratament cosmetic încă din Antichitate. Ulterior, s-a demonstrat că acest produs apicol are proprietăţi hidratante mai mult decât orice altă substanţă, naturală sau obţinută chimic. Iată atuurile ei: enzime, minerale şi vitamine care curăţă tenul de impurităţi şi care îi dau strălucire.




Credit: 123 RF


Fie că apelăm la o mască pe bază de miere, fie că alegem o cremă din comerţ care are în compoziţie miere, pielea beneficiază de maximă hidratare. "Acest produs apicol este recomandat tuturor tipurilor de ten, însă efectele sunt cu adevărat miraculoase în cazul persoanelor cu ten acneic sau care au diferite leziuni pe piele. Mierea are rol bacteriostatic şi cicatrizant, aşa încât poate trata rănile, ulceraţiile şi arsurile pielii", precizează dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la centrul medical Miko Med.

Măştile sunt cea mai comodă formă de utilizare a mierii. Putem aplica doar miere pe tenul ce a fost bine curăţat în prealabil cu apă călduţă şi săpun sau putem opta pentru o mască cu mai multe ingrediente. Dr Viviana Iordache ne recomandă un amestec preparat dintr-un gălbenuş de ou, o banană mixată, o linguriţă de mălai şi una de miere. Pasta astfel obţinută se lasă zece minute pe faţă, după care se îndepărtează cu apă la temperatura camerei. Această mască este benefică tuturor tipurilor de ten, iar efectele sale sunt vizibile dacă este aplicată o dată pe săptămână.

În cazul persoanelor cu tenul uscat, se prepară o mască specială, obţinută dintr-un gălbenuş de ou crud, o linguriţă de miere de albine şi o linguriţă de ulei de măsline. Măştile cu miere sunt ideal de aplicat la schimbările de sezon şi de temperatură.

MĂŞTI PENTRU PĂR. Mierea poate fi folosită şi ca bază pentru măştile de păr. O asemenea mască se poate prepara cu ulei de măsline în amestec cu miere. Se omogenizează, apoi se masează părul şi pielea capului cu pasta obţinută, se lasă zece minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

INTENS HIDRATANT.
Specialistul nostru dermatolog, dr Viviana Iordache, ne recomandă o mască intens hidratantă preparată cu miere şi lapte. Se amestecă două linguri de miere cu două linguri de lapte. Se aplică pe faţă şi pe gât, se lasă să acţioneze timp de zece minute şi se îndepărtează apoi cu apă călduţă.

×
Subiecte în articol: miere cosmetica