Banana este unul din cele mai populare fructe din întreaga lume. Este o sursă importantă de potasiu, microelement recomandat celor care vor să slăbească, dar și celor care au probleme cu digestia. În plus, acest fruct energizează instant.
Nu este necesar să evidențiem beneficiile bananelor, pentru că au fost deja dezbătute de nutriționiști din întreaga lume.
Trendul alimentar care șochează, dar pe care tot mai mulți îl adoptă este consumul de coji de banane. Pentru occidentali pare imposibil, totuși în țările din sudul Asiei aceasta este o practică des întâlnită.
Deși sună ciudat, cojile de banane sunt considerate super-alimente de unii specialiști pentru că au un conținut ridicat de vitamina A, luteină și vitamine din complexul B. În plus, au cantități importante de fibre solubile și insolubile, care oferă senzația de sațietate și scad nivelul colesterolului.
Potrivit yourhealthypage.com, bananele verzi sunt ideale pentru cei care vor să slăbească, iar cele coapte pentru bolnavii de cancer.
Probabil vi se pare imposibil să consumați coaja de banană ca atare și, de aceea s-au găsit diferite „soluții”, precum smoothie-urile, ceaiul sau chiar diverse preparate gătite.
În cazul în care vreți să adăugați coaja de banană în smoothie, este ideal să o utilizați pe cea de culoare galbenă, pentru că este mai dulce decât cea verde.
O altă modalitate de a utiliza coaja acestui fruct este să faceți ceai. Tot ce trebuie să faceți este să o fierbeți în apă timp de 10 minute. Dacă vă doriți ca băutura să fie puțin mai dulce, adăugați puțină miere.
Indiferent de „rețeta” pe care o alegeți, specialiștii recomandă să cumpărăm banane care nu au fost tratate cu diverse chimicale sau pesticide și să le spălați înainte de a le folosi.
În plus, cojile de banane pot fi utilizate și în mâncare. O rețetă interesantă este următoarea:
Coji de banană cu fasole boabe
1. Tăiați cojile în bucăți mici și fierbeți-le în apă cu turmericul și un vârf de cuțit de sare. Pentru a preveni lipirea de recipient, adăugați câteva picături de ulei. Din momentul în care apa a început să clocotească, lăsați să fiarbă până când cojile sunt moi. Uscați-le, dar păstrați apa.
2. Dacă utilizați fasole proaspătă, fierbeți-o. Dacă utilizați o conservă, clătiți boabele și scurgeți-le.
3. Încălziți uleiul de cocos într-o tigaie la temperatură medie. Adăugați semințele de muștar, apoi cojile, fasolea și gătiți pentru 5 minute. Luați de pe foc și adăugați cocosul răzuit. Condimentați după gust cu sare și sucul de lime.