x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos O nouă armă contra celulitei

O nouă armă contra celulitei

de Oana Antonescu    |    25 Noi 2008   •   00:00

Să poată scăpa de celulită sau de grăsime rapid, fără durere şi fără efecte secundare este visul oricărei femei. De curând, visul a devenit realitate, pentru că acum există şi în România tehnologia care elimină complet celulita fără prea mari eforturi din partea pacientelor. Ea se numeşte Vela Shape şi este un aparat care combină într-o singură şedinţă de tratament radiofrecvenţa, infraroşul şi vacuumul. Vela Shape este printre puţinele aparate anticelulită care au primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration, SUA), una dintre cele mai exigente autorităţi de reglementare a medicamentelor şi terapiilor medicale.



"Radiofrecvenţa desface fibrele de colagen, care dau pielii aspectul de coajă de portocală şi totodată stimulează circulaţia limfatică, având acţiune drenantă. Infraroşul stimulează metabolismul local şi accentuează efectele radiofrecvenţei. Vacuumul face drenaj limfatic şi aduce celulele grase mai aproape de suprafaţa pielii, ceea ce sporeşte puterea de acţiune a radiofrecvenţei şi a infraroşului", explică dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Med.

Masaj

Dispozitivul conţine mai multe role ce masează zona cu celulită sau ţesut adipos. Pentru o mai bună aderenţă a rolelor pe piele se aplică în prealabil un gel special. Celulita este tratată în general după trei-patru şedinţe, cu o pauză de o săptămână între ele. O şedinţă durează între 20 şi 30 de minute. Se tratează în general o singură zonă, cel mult două. Celulita fibroasă, în care ţesutul adipos este întărit sub forma unor noduli duri, este mai rezistentă la tratamentele anticelulitice şi poate necesita mai multe şedinţe cu Vela Shape. Cea edematoasă, cu retenţie de apă, se îndepărtează mai uşor. Cele mai bune rezultate se obţin pe abdomen şi pe coapse, care sunt de altfel zonele cel mai afectate de celulită.

"La prima şedinţă se începe întotdeauna cu un vacuum şi un infraroşu moderate, pentru a fi mai uşor tolerate de pacientă. Dacă celulita este fibroasă, forţa vacuumului este mărită treptat, iar în cazul unei celulite edematoase se creşte puterea infraroşului. Dacă pe coapse există probleme de microcirculaţie, precum venectaziile (firicele roşii), nu se foloseşte infraroşul, iar dacă pacienta are o piele foarte lăsată, vacuumul se foloseşte la o viteză mai mică", precizează dr Viviana Iordache. Vela Shape poate fi folosit cu succes şi pentru eliminarea ţesutului adipos. Circumferinţa poate fi redusă în trei şedinţe cu cel puţin doi centimetri.

NEDUREROS.
Tratamentul anticelulitic cu Vela Shape nu este dureros. Femeia simte doar o senzaţie de căldură locală, când rolele aparatului trec peste zona tratată. "Atât înainte, cât şi după tratament, pacienta trebuie să bea cât mai multe lichide, pentru a elimina mai repede reziduurile metabolice", atrage atenţia dr Viviana Iordache. O şedinţă costă 150 de euro pentru o zonă.

×
Subiecte în articol: cosmetica