x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Păstraţi-vă pielea ciocolatie

Păstraţi-vă pielea ciocolatie

de Gina Matei    |    18 Aug 2009   •   00:00
Păstraţi-vă pielea ciocolatie
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Aţi obţinut un bronz frumos şi doriţi să îl menţineţi? Nu trebuie decât să ţineţi cont de câteva sfaturi simple, pe care vi le oferă Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



EVITAŢI PRODUSELE ABRAZIVE!
Prin bronzare, pielea este agresată. Astfel, ea devine mult mai sensibilă. Tocmai de aceea trebuie să evitaţi produsele de îngrijire abrazive.

Pentru că usucă pielea foarte mult, este indicat ca săpunul să fie înlocuit cu un gel de duş. "Care este cel mai potrivit gel de duş? În primul rând, trebuie ales un gel de duş care hidratează. Dacă acesta este şi răcoritor cu atât mai bine! Efect răcoritor au gelurile de duş care conţin mentă, lavandă sau castravete", precizează medicul Viviana Iordache.

Pentru o perioadă trebuie să renunţaţi la folosirea buretelui aspru. La duş, vă puteţi masa pielea direct cu mâna şi cu gelul de duş, pentru a obţine efecte energetice benefice şi o tonifiere eficientă a pielii.
Şi produsele abrazive trebuie evitate. Prin urmare, renunţaţi la sarea de mare şi celelalte produse abrazive.
La fel de important este şi modul cum vă ştergeţi corpul. Alegeţi un prosop moale şi stergeţi-vă prin tamponări uşoare.

Cu ajutorul unei creme emoliente sau cu ulei de sâmburi de struguri ori de migdale vă puteţi masa energic. Veţi îndepărta astfel celulele moarte într-un mod mai blând. Bonus: pielea dumneavoastră va fi foarte catifelată şi mai tonifiată.

Bronzul nu pătrunde foarte tare în adâncime, aşa că pielea trebuie îngrijită pentru a nu se exfolia şi a pierde bronzul. Hidratarea este esenţială pentru prevenirea exfolierii excesive. O soluţie foarte bună pentru menţinerea sau chiar intensificarea bronzului sunt cremele hidratante.
Evitaţi până la renunţarea definitivă la şedinţele de solar ca soluţie pentru păstrarea bronzului.

HIDRATARE
Bronzul poate fi menţinut dacă includeţi în dieta dumneavoastră produse care au un conţinut ridicat de beta-caroten: morcovi, spanac, pătrunjel, pepene sau cartofi dulci. Beţi multă apă şi faceţi o cură de pepene roşu!

×
Subiecte în articol: pielii cosmetica