x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Piele tânără şi delicată, cu aromă de vanilie

Piele tânără şi delicată, cu aromă de vanilie

de Steluta Indrei    |    10 Ian 2013   •   00:35
Piele tânără şi delicată, cu aromă de vanilie

Vanilia ne răsfaţă simţurile, dar şi pielea. În parfumatele seminţe de vanilie se concentrează o multitudine de substanţe active care menţin pielea tânără şi catifelată. Proprietăţile sale de a regenera şi a înfrumuseţa pielea sunt cunoscute de mult timp, locuitorii insulelor din Madagascar utilizând grăunţele de vanilie pentru a-şi prepara măşti cosmetice care să-i protejeze de soare. Ceea ce a stârnit interesul cercetătorilor de la firme celebre din industria cosmetică. Ei au descoperit că vanilia din Madagascar are o concentraţie crescută de polifenoli. Aceste substanţe naturale, care favorizează procesul de regenerare şi cicatrizare a pielii, se activează când păstăile de vanilie sunt zdrobite pentru a se extrage seminţele. Cercetătorii au demonstrat că polifenolii din vanilie stimulează procesele de reînnoire celulară. Polifenolii au de asemenea rolul de a uniformiza şi a hidrata tenul, contribuind la menţinerea fermităţii lui. “Vanilia are o acţiune benefică globală asupra semnelor de îmbătrânire cutanată”, a explicat cercetătoarea Marie-Helene Lair.

În afară de seminţe, şi alte părţi ale vaniliei se află în studiu, de exemplu, florile, care au fost deja incluse în anumite produse cosmetice. Florile de vanilie conţin de asemenea substanţe active care stimulează regenerarea cutanată.

Ceea ce se foloseşte în industria cosmetică este uleiul esenţial de vanilie. Acest extract natural conţine acizi linoielici şi substanţe volatile, care îi conferă proprietăţi hidratante, cicatrizante şi antioxidante.

Elixir parfumat superhidratant

Putem beneficia de efectele extraordinare ale vaniliei cu ajutorul unui macerat preparat acasă. Trebuie să zdrobim câteva păstăi de vanilie, pe care le lăsăm 2-3 săptămâni la macerat în 100 ml ulei de susan, de jojoba sau de sâmburi de struguri. Vom obţine un elixir parfumat şi foarte hidratant, indicat mai ales pentru pielea uscată şi ridată. Câteva picături din acest elixir pot fi folosite zilnic ca balsam pentru buze. Totodată, acest ulei poate fi utilizat şi ca mască pentru părul uscat, despicat, tern. Rezultatul nu va întârzia să apară: părul va fi mătăsos şi strălucitor de la prima aplicare. Maceratul pe bază de vanilie este ideal ca ulei de masaj datorită parfumului său dulce, senzual şi relaxant. Să nu uităm că vanilia are şi proprietăţi afrodiziace.

×
Subiecte în articol: vanilie hidratant