x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pielea sensibilă şi ploaia

Pielea sensibilă şi ploaia

de Steluta Indrei    |    23 Sep 2008   •   00:00

Toamna nu este prietena persoanelor cu pielea sensibilă. Din cauza umezelii, tenul acestora devine mohorât, lipsit de strălucire şi se irită de fiecare dată când ies afară pe timp de ceaţă sau ploaie.

Toamna nu este prietena persoanelor cu pielea sensibilă. Din cauza umezelii, tenul acestora devine mohorât, lipsit de strălucire şi se irită de fiecare dată când ies afară pe timp de ceaţă sau ploaie.

Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Clinica MikoMed, spune că acum este momentul să îi oferim tenului îngrijirea adecvată.

 

Ce creme folosim 

Persoanele cu ten normal vor începe să folosească din octombrie o cremă mai hidratantă decât vara. Este bine să renunţe la curăţarea tenului cu apă şi gel spumant şi să revină la utilizarea laptelui demachiant. Persoanele cu tenul uscat au senzaţia că li se strânge faţa din cauza vântului şi ploii. În cazul acestora, dr Viviana Iordache recomandă cremele cu vitaminele A şi E, care sunt liposolubile (uleioase), şi cu lanolină. Aceste substanţe grase formează o peliculă hidrolipidică la suprafaţa pielii ce previne deshidratarea şi apariţia ridurilor. Nici persoanele cu tenul gras nu sunt ferite de neplăceri în anotimpul ploios. Ele acuză înroşirea şi umflarea feţei când stau prea mult timp în frig. Pentru a limita efectele nedorite, chiar dacă au tenul gras, aceste persoane trebuie să folosească zilnic o cremă hidratantă adecvată. 

Medicul Viviana Iordache le adresează femeilor cu ten sensibil următoarele recomandări: “Toamna nu este momentul să schimbăm gama de cosmetice dacă avem o piele predispusă la reacţii inflamatorii, ci să optăm tot pentru cele pe care ştim că tenul le tolerează. O regulă de bază este aplicarea cremei obişnuite de fiecare dată când ieşim din casă”.

O altă problemă care se agravează toamna este acneea. După o vară în care soarele ne-a dat impresia că am scăpat de această afecţiune, ne putem trezi la început de septembrie cu explozii de acnee pustuloasă, cu puncte purulente. “Este foarte important ca persoanele cu aceste probleme să se adreseze dermatologului la început de toamnă, pentru a începe tratamentul înainte de apariţia erupţiilor acneice”, atrage atenţia medicul Viviana Iordache.


TRATAMENT. Femeile cu tenul uscat pot începe în octombrie un tratament cu măşti hidratante şi fiole care conţin vitamine, minerale şi antioxidanţi. “Un astfel de tratament trebuie să dureze între cinci şi zece săptămâni, în funcţie de gradul de deshidratare a pielii”, precizează dr Viviana Iordache.

×
Subiecte în articol: cosmetica viviana iordache