Păpădia, numită și taraxacum officinale, crește peste tot, astfel că mulți români o consideră o buruiană. Însă aceasta are proprietăți uimitoare asupra sistemului digestiv, potrivit longevitymagazine.ro.
Proprietățile păpădiei
Planta poate reduce balonarea, susține sănătatea inestinală și ajută la reglarea glicemiei.
Aceasta conține inulină, o fibră solubilă care hrănește bacteriile benefice din intestin.
Ajută astfel la menținerea echilibrului microbiotei, reduce inflamațiile digestive și îmbunătățește digestia, ajutând astfel la menținerea unui abdomen plat.
Totodată, păpădia ajută la reglarea glicemiei și a colesterolului rău , prercum și pierderea în greutate prin efectele sale diuretice și detoxifiante.
Cum să consumi păpădie
-frunze proaspete – în salate, alături de rucola sau spanac
-ceai de păpădie – infuzie din frunze sau rădăcină după mese
-suc proaspăt – obținut din frunze tinere, combinat cu lămâie
-extracte sau capsule
Reacții adverse
Evită consumul excesiv dacă ai probleme renale sau iei produse diuretice
Consultă medicul dacă urmezi tratamente pentru glicemie sau tensiune
Alege plante din surse curate, fără pesticide


