x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Privire limpede

Privire limpede

03 Noi 2004   •   00:00

 

SANATATE/FRUMUSETE
 

 

RALUCA FLUTURAS
 

Click pentru a mari imaginea
 
Se spune ca frumusetea sufletului se reflecta in ochi. Frumusetea ochilor insa depinde in primul rand de starea sanatatii lor. Pentru o privire limpede si luminoasa se recomanda o alimentatie bogata in vitaminele A, B, C si D, care se gasesc in produse lactate: lapte, branza, oua; de asemenea, in legume si fructe: laptuca, patrunjel, morcov, tomate, portocale, lamai si mere.  

SANATATE. Un alt element care contribuie la sanatatea si frumusetea ochilor este odihna suficienta, 8-9 ore, ferindu-i de lumina puternica sau prea slaba si de o incapere unde se fumeaza mult. Pentru scris si citit, cea mai indicata lumina este cea naturala. Daca ochii sunt obositi, ii puteti inviora prin aplicarea alternativa a unor comprese calde si reci cu infuzie de musetel. Tot in acest scop folositi comprese cu infuzie concentrata de ceai rusesc. Tampoanele vor fi imbibate in infuzia respectiva atunci cind aceasta este calduta si vor fi mentinute 15-20 de minute. Aveti ochii sensibili la praf, va lacrimeaza usor si se inrosesc? Tamponati-i de doua ori pe zi - dimineata si seara - cu mici tampoane de vata imbibate cu o solutie de acid boric. Tratamentul poate spori in eficienta daca ulterior aplicati pe pleoape comprese cu o infuzie calduta de flori de soc si tei. Infuzia se prepara introducand in 1,5 l de apa clocotita cate 50 g din fiecare floare.  

FRUMUSETE. Inviorarea pleoapelor obosite si congestionate se face cu ajutorul apei de rozmarin - produs cosmetic pe care-l putem pregati cu usurinta si singure. Introducem 50 g rozmarin in 1,5 l de apa de ploaie sau apa fiarta in prealabil si apoi racita. Lasam la macerat o zi si-o noapte. Adaugam apoi o cantitate egala de apa de roze si 15 g alcool de 90 de grade. Compresele inmuiate in aceasta solutie se vor aplica de preferinta seara, inainte de culcare. Rezultate miraculoase se obtin folosind comprese cu ceai de patlagina sau spaland ochii cu o infuzie de albastrele, care are efect tonifiant in special asupra muschilor lasati si asupra ridurilor. Cantitatile necesare: 2 linguri de flori la 1 l de apa. La fel de bune sunt tamponarile usoare ale ochilor cu podul palmelor, in plus acest exercitiu prevenind aparitia ridurilor din jurul ochilor.  

Cearcanele lasate de oboseala pot fi inlaturate aplicand in fiecare seara comprese cu tifon inmuiat intr-o fiertura de flori de tei calduta ori intr-o infuzie proaspata de romanita. Compresele vor fi aplicate zilnic, timp de cel putin 15 minute. Pentru o privire fermecatoare, tamponarea cu un decoct de frunze de nuc creeaza in jurul ochilor o umbra castaniu-aurie incantatoare. Si, ca un ultim sfat: nu uitati, dragi doamne si domnisoare, ca frumusetea ochilor nu depinde de culoarea pe care o au, ci de modul in care te privesc.  

 

STIATI CA...  

SPRANCENELE: se recomanda ca pensarea lor sa se faca la un interval de o saptamana, si nu inaintea varstei de 18 ani. Respectarea formei naturale ramane varianta optima. Pot fi periate cu ulei de ricin, ceea ce le face mai viguroase.  

GENELE: pentru revigorare se frectioneaza cu ulei de ricin (o data pe saptamana). Pentru a pune mai bine in valoare ochii, se recomanda o periere periodica.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul