x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Răsfăţ cu băi florale

Răsfăţ cu băi florale

de Gina Matei    |    14 Iul 2009   •   00:00
Răsfăţ cu băi florale
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Doriţi să vă relaxaţi? Aveţi la îndemână băile florale, considerate un veritabil răsfăţ cosmetic. Regula principală: temperatura adecvată a apei. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, atrage atenţia că apa fierbinte are efecte negative asupra sănătăţii, dar şi frumuseţii: usucă pielea, vasele de sânge se dilată, se accentuează cuperoza şi se agravează varicele.



FIECARE PLANTĂ CU PROPRIETATEA EI
Băile cu petale de trandafiri, flori de gălbenele, levănţică, ace de brad, nalbă de grădină, sunătoare, sânziene, muşeţel vă pot relaxa după o zi obositoare. Beneficiile acestora nu se opresc aici. Băile cu petale de trandafiri au efect emolient şi de hrănire a pielii. Pentru că trandafirul are un uşor rol sedativ, medicul Cristina Bălănescu recomandă ca aceste băi să fie făcute seara. Ideal este să se folosească petalele unor trandafiri de grădină şi să se evite trandafirii din comerţ, care sunt trataţi cu diverse substanţe pentru a rezista o perioadă cât mai lungă.

Băile cu flori de gălbenele sunt indicate persoanelor cu tulburări genitale. Acestea au rolul de a regla menstruaţia şi de a diminua durerile premenstruale.

Relaxare oferă şi băile cu lavandă. Având efecte relaxante, sedative, antiseptice, lavanda contribuie la păstrarea unei flore bacteriene normale la nivelul pielii. Dacă în apa de baie se aruncă şi frunze de mentă, se obţine un efect răcoritor.

După o seară în care am petrecut, iar fumul de tutun ni s-a impregnat în piele, putem adăuga în apa de baie un pumn de ace de brad. "Acestea au un rol detoxifiant şi vor elimina mult mai rapid mirosurile neplăcute din piele", precizează medicul Cristina Bălănescu.
Tulburările digestive pot fi calmate cu băile de nalbă de grădină sau cu cea de pădure.
Cu rol calmant, antiseptic şi antiinflamator pot fi folosite băile cu sunătoare.

Iar pentru cei care au stat prea mult la soare şi s-au ales cu câteva arsuri usturătoare sunt indicate băile cu sânziene. Se vor observa şi efecte depurative, diuretice. La îndemână sunt şi băile cu muşeţel, care au rol detoxifiant şi cicatrizant.

REMEDIU
Arsurile solare sunt însoţite în unele cazuri de mâncărimi. Pentru a scăpa de acestea, dar şi de petele mici cauzate de soare, specialistul nostru recomandă băile cu petale de mac.

PENTRU EXFOLIERE
Baia cu migdale este soluţia pentru pielea uscată. Se ia o bucată de bumbac, se strivesc câteva migdale şi se leagă sub forma unui săculeţ. În cadă, după ce vă umeziţi pielea, masaţi tot corpul cu acest săculeţ. Udaţi-l din când în când şi continuaţi masajul. Acest tratament exfoliază pielea, fără să o agreseze. Pentru catifelarea pielii faceţi masaj cu ulei natural de migdale.

×
Subiecte în articol: cosmetica baile