x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Remediu simplu pentru arsuri solare

Remediu simplu pentru arsuri solare

08 Mai 2018   •   14:01
Remediu simplu pentru arsuri solare

Vara este tot mai aproape, iar cu această bucurie vine şi posibilitatea expunerii exagerate la soare, care aduce şi arsuri ale pielii, scrie Daily Mail.

A sta afară cu cremă de protecţie solară este singurul mod sigur în care poţi evita arsurile, însă există deseori situaţii în care fie din dorinţa de a ne bronza, fie de neglijenţă, ajungem să sfârşim cu pielea deteriorată, cojită şi cu arsuri. 

Timpul va vindeca rănile, însă dermatologul din New York, Dr. Joshua Zeichner, vorbeşte despre un ingredient surprinzător care poate trata pielea inflamată rapid.

Dr. Zeichner spune că o compresă cu lapte rece este soluţia unor astfel de probleme.

“O compresă cu lapte poate calma pielea inflamată, iar proteinele din lapte acoperă şi calmează pielea”, a spus Zeichner.

Laptele conţine vitaminele A şi D, grăsimi, aminoacizi şi acid lactic, precum şi proteinele zer şi cazeină. Vitaminele ajută la vindecare, în timp ce acidul lactic ajută pielea să renunţe la celulele moarte, ceea ce rezultă în mai puţin efort necesar din partea sistemului imunitar.

Unii dermatologi afirmă că enzimele din iaurt ar putea fi la fel de benefice, în timp ce alţii spun că nu este cea mai bună alegere, pentru că grăsimile ar putea opri eliberarea căldurii.

Însă, tot ce ai de făcut este să pui nişte lapte într-un castron, adaugă o cârpă în lapte şi pune combinaţia la frigider până când laptele intră suficient de mult în cârpă, iar combinţia este rece.

Presează încet cârpa pe arsuri.

Apa rece este şi ea folositoare în astfel de situaţii, însă nu este la fel de blândă cu pielea, precum laptele. Cu toate acestea, ai grijă să nu aplici niciodată gheaţă direct pe piele. Deşi o baie rece poate calma căldura, gheaţa pusă direct pe piele poate duce la răni mult mai grave.

×
Subiecte în articol: arsuri solare remediu expunere soare