x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Salata de castraveţi şi usturoi, amestecul care scade nivelul colesterolului şi normalizează tensiunea arterială

Salata de castraveţi şi usturoi, amestecul care scade nivelul colesterolului şi normalizează tensiunea arterială

16 Iul 2018   •   16:36
Salata de castraveţi şi usturoi, amestecul care scade nivelul colesterolului şi normalizează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o problemă cu care se confruntă tot mai mulţi oameni. Medicii au subliniat că afecţiunea este o problemă cauzată în special de stilul de viaţă, mai exact de stres, alimentaţie incorectă şi inactivitate.

Tensiunea arterială mărită se află într-o relaţie de strânsă legătură cu o altă problemă, cea a colesterolului mărit. Din fericire, există soluţii naturale care pot să combată cele două afecţiuni. Potrivit healthylifetricks.com, salata din castraveţi şi usturoi este una din cele mai sănătoase combinaţii, recomandate hipertensivilor.

 

  1. Castravetele

Castravetele este una din cele mai sănătoase vegetale, având un conţinut ridicat de apă, potasiu, magneziu şi fibre. Potasiu este mineralul care echilibrează cantitatea de sodium din organism, iar fibrele au un rol important în menţinerea unei tensiuni arteriale normale. În plus, castraveţii au un gust bun şi un aport caloric scăzut, fiind ideali în curele de slăbire.

 

  1. Usturoiul

Usturoiul este fără îndoială unul din cele mai eficiente remedii naturale, fiind utilizat de oameni din întreaga lume pentru combaterea şi prevenirea bolilor cardiovascuare. Numeroase cercetări au arătat că alicina, compusul activ din usturoi, are un efect direct asupra tensiunii arteriale, dar şi asupra colesterolului LDL.  

 

 

Salata de castraveţi şi usturoi

(Se recomandă să consumaţi această salata în fiecare zi)

Aveţi nevoie de:

  • 3 căţei de usturoi
  • Un castravete
  • 3-4 linguri de apă
  • O lingură de oţet de mere

 

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Spălaţi castravetele, tăiaţi-l în cuburi mici, amestecaţi-le într-un bol şi adăugaţi apa şi oţetul. Pentru aromă, puteţi adăuga şi câteva frunze de mentă.  

×