x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi pentru îngrijirea pielii: Alimentele potrivite pentru un ten strălucitor

Sfaturi pentru îngrijirea pielii: Alimentele potrivite pentru un ten strălucitor

de Anastasia Paul    |    23 Apr 2024   •   20:00
Sfaturi pentru îngrijirea pielii: Alimentele potrivite pentru un ten strălucitor
Sursa foto: freepik

Aportul de nutrienți esențiali poate susține sănătatea și strălucirea pielii iar o dietă echilibrată joacă un rol esențial în menținerea pielii strălucitoare.

Unii consideră că un ten strălucitor este un semn al sănătății, în timp ce alții îl echivalează cu o strălucire naturală dar, în timp ce remediile externe, inclusiv cremele și alte ingrediente naturale, contribuie foarte mult la o piele luminoasă, trebuie să îți echilibrezi dieta. Aportul de nutrienți esențiali poate susține sănătatea și strălucirea pielii, iar o dietă echilibrată joacă un rol crucial în menținerea pielii strălucitoare.

Alimente benefice pentru piele

„Un ten radiant arată alimentele pe care le consumi. Când te hrănești din interior spre exterior, urmărește-ți pielea strălucind de sănătate. Adaugă fructe și legume pentru a stimula colagenul și a lupta împotriva radicalilor liberi.

Nucile, semințele și fructele de mare conțin acizi grași omega-3 care ajută la menținerea pielii hidratate și ferme. Consumă alimente bogate în vitamine, cum ar fi cartofi, spana și verdeațăpentru a ajuta pielea să întinerească. Folosește o cremă hidratantă infuzată cu Aloe Vera, coji de portocală, echinacea, șofran și vitamina E pe tot parcursul zilei pentru a elimina toxinele și a catifela pielea. Amintește-ți că o dietă bine echilibrată satisface dorința pielii de a fi strălucire.”, spune Dr. Mukesh Batra, fondator și președinte al grupului de companii Dr. Batra.

Includerea anumitor alimente în dieta zilnică poate ajuta la obținerea strălucirii pielii. 

Fructele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care promovează sănătatea pielii.

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți pentru protecția pielii, iar citricele oferă vitamina C pentru a stimula producția de colagen.

Morcovii și cartofii dulci sunt abundenți în beta-caroten și, respectiv, vitamine care iubesc pielea.

Avocado oferă grăsimi sănătoase care hidratează și hrănesc pielea, iar roșiile conțin licopen pentru a proteja împotriva daunelor soarelui.

Pentru reînnoirea pielii, papaya este grozaă deoarece conține enzimele necesare, iar pepenii verzi ajută la hidratarea pielii, oferind în același timp antioxidanți prietenoși cu pielea.

De asemenea, și legumele sunt importante pentru o piele strălucitoare. Cele cu frunze verzi sunt pline de vitamine, fier și acid folic, promovând sănătatea generală a pielii.

Ardeiul gras oferă vitamina C și antioxidanți pentru a susține vitalitatea pielii. Hidratarea se obține de la un castravete și conține  silice pentru elasticitate.

Broccoli oferă vitaminele A, C, K și sulforafan, care ajută la menținerea sănătății și strălucirii pielii.

Încorporarea unei varietăți de aceste fructe și legume în dieta zilnică poate oferi nutrienți și antioxidanți esențiali, ajutând la menținerea pielei strălucitoare și sănătoase, potrivit hindustantimes.com.


 

 

×
Subiecte în articol: piele dieta