Există astfel mai multe produse naturale care ne ajută să avem gene dese și lungi. Cristina Scomoroscenco, chimist, explică la MediCOOL, care sunt acestea și beneficiile lor.
a fost invitata doctorului Mihail Pautov în a cincea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află care este eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor.
-Poate uleiul de ricin să ne crească în grosime genele?
-Da. Uleiul de ricin poate să le crească în grosime. Este susținut științific. Dar n-o să le facă mai dese, mai multe. Uleiul de ricin nu are studii dovedite științific că ar ajuta la creșterea genelor. Doar poate să le ofere strălucire și îmbunătățește flexibilitatea genelor și a părului.
Uleiul de ricin poate hidrata genele deoarece are o textură, care le apără de efectele factorilor externi. Dacă îl aplici, acoperi genele cu un înveliș care le protejează de mediul exterior.
-Ce fel de soluții pot fi folosite? Există soluții farmacologice?
-Da. Există o soluție medicală, care nu este neapărat un produs cosmetic. Este un activ numit bimatoprost, care se utilizează în afecțiuni oftalmologice. S-a determinat că acest activ ajută ca genele să crească într-un număr mai mare, să fie mult mai dese. Acesta reprezintă un efect secundar.
Dacă te întrebi care este eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor, gândește-te că activul numit bimatoprost este un produs medicamentos, care se aplică pe gene. Totodată, printre produsele cosmetice pe care le poți folosi, se numără biotina. Uleiul de ricin nu face genele mai dese. Biotina ajută foarte mult la creșterea genelor. La fel și cafeina, care este un ingredient activ.
Ulei de ricin
Uleiul de ricin este un ulei vegetal extras din semințele plantei de ricin, cunoscut și sub numele de Ricinus communis. Principala componentă activă a uleiului de ricin este acidul ricinoleic, un tip de acid gras, cu proprietăți antiinflamatoare, potrivit Very Well Health.
Acesta este un lichid translucid cu o nuanță galbenă. Se obține ușor prin presarea semințelor plantei, care se cultivă în India. Are o densitate și vâscozitate ridicate, care pot provoca probleme la nivelul ochilor și pielii, însă se găsește adesea în produsele de înfrumusețare. Se folosește ca ingredient activ într-o mare varietate de articole de uz casnic, de la produse de curățare la vopsele.
Uleiul de ricin și acidul ricinoleic se folosesc în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, respectiv psoriazis, acnee, dermatoză.