Am mai spus-o și o repet: corpul nostru are nevoie de toate elementele: lipide, proteine, carbohidrați, chiar și când vrei să slăbești. Sunt adepta unei diete complete și echilibrate. Important este să faci alegerile potrivite.
Grăsimile
Grăsimile sunt, în general, cele mai urâte și primele pe care toată lumea are tendința de a le elimina din dietă ceea ce este foarte rău. De ce? Pentru că ele au un rol esențial în organism. Anatomic vorbind, creierul nostru este alcătuit în proporție de 60% din grăsimi. Profesorul Mencinicopschi spune că o dietă compet lipsită de grăsimi este periculoasă dar că acestea nu trebuie să depășească 30% din aportul caloric zilnic și, evident, sursa lor e foarte importantă. Cele bune, n-o să credeți, chiar ajută la eliminarea grăsimii rezistente din jurul taliei și a celulitei.
Top surse sănătoase de grăsimi
- avocado
- ulei de măsline
- somon
- fructe de mare
- migdale
- unt de arahide
- unt de migdale
- ulei de cocos
- semințe de cânepă și chia
- semințe de in și pin
Carbohidrații
Carbohidrații vin puternic din urmă fiind considerați inamici ai siluetei. Și în acest caz, însă, există carbohidrați buni și carbohidrați răi dar cu siguranță aveți nevoie de ei în alimentația voastră. Pentru că reprezintă principala sursă de energie pentru organism.
Cei răi sunt cei simpli, adică zahăr rafinat. Fiind molecule mici, sunt foarte rapid metabolizați de organism și energia se eliberează foarte rapid. Și se epuizează la fel de repede. Plus că vor genera imediat nevoia de și mai mult dulce.
Cei buni, pe de altă parte, sunt carbohidrații complecși. Moleculele sunt mai mari deci și organismul le procesează mai greu iar energia se eliberează treptat. Pe lângă faptul că vei avea energie mai mult timp pentru activitățile tale, tot doctor Menci ne spune că se evită, astfel, șocurile insulinice și variațiile glicemice bruște.
Continuarea pe andreeasava.ro