x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Uleiul de măsline pentru unghii păr şi piele

Uleiul de măsline pentru unghii păr şi piele

de Gina Matei    |    18 Aug 2009   •   00:00
Uleiul de măsline pentru unghii păr şi piele
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Uleiul de măsline este un adevărat aliat al frumuseţii. Bogat în vitamine, minerale şi proteine, dar şi cu un conţinut ridicat de acizi graşi omega 3 şi omega 9, uleiul asigură o hidratare profundă. Este recomandat în special persoanelor care au pielea uscată fie din cauza consumului insuficient de lichide, fie din cauza expunerilor prelungite la soare.



Veţi observa efectele sale miraculoase dacă veţi aplica o mască pentru faţă cu ulei de măsline cel puţin o dată pe săptămână. Astfel, pielea va fi mai catifelată şi mai îngrijită. Efectul va fi cu mult mai puternic dacă veţi amesteca uleiul de măsline cu ou.

ARGILĂ, MIERE
Doriţi ca tenul dumneavoastră să fie perfect curăţat? În acest caz, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, recomandă masca cu argilă, suc de castraveţi şi ulei de măsline. Se amestecă o lingură de ulei de măsline cu puţin suc de castraveţi şi se adaugă argilă până se obţine o pastă. Se aplică pe faţă timp de 20-30 de minute. Această mască poate fi folosită o dată la două zile.

Uleiul de măsline este soluţia şi pentru tenurile ridate şi uscate. Se recomandă masca cu ou, miere, ulei de măsline şi fructe de sezon. Se amestecă un ou crud bătut cu o lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline. Se adaugă suc de fructe şi se aplică pe faţă 20-30 de minute. Se curăţă cu apă călduţă.

Şi unghiile pot beneficia de proprietăţile benefice ale uleiului de măsline. În cazul în care cuticulele îţi dau bătăi de cap, iar unghiile sunt fragile, se rup şi se exfoliază foarte uşor, uleiul de măsline îţi poate fi de un real folos. Este foarte simplu: înmoi unghiile timp de 30 de minute în ulei de măsline.

Pentru unghii mai puternice se poate încălzi uşor o cantitate suficientă de ulei de măsline (să fie doar călduţ, nu fierbinte) şi se vor ţine unghiile cufundate în ulei aproximativ 15 minute. Medicul Cristina Bălănescu ne sfătuieşte ca acest procedeu să fie repetat zilnic, o săptămână.

BENEFIC PENTRU PĂR
Vopseaua sau utilizarea frecventă a foehnului determină uscarea şi fragilizarea părului. Pentru a reda părului aspectul strălucitor, medicul Cristina Bălănescu recomandă tamponările zilnice cu ulei de măsline la rădăcina părului. Pentru părul uscat şi deteriorat, poate fi folosită o mască dintr-o lingură de ulei de măsline şi gălbenuş de ou. Părul şe masează cu acest amestec înainte de baie.

×
Subiecte în articol: cosmetica