Hidratează pielea în profunzime şi sunt 100% naturale. Este vorba despre uleiul de măsline, sâmburi de struguri, morcovi, argan şi migdale. Toate aceste uleiuri, spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, pot înlocui cu succes produsele cosmetice de îngrijire a pielii, disponibile în comerţ.
În plus, cele mai multe dintre aceste uleiuri naturale se vând la un preţ accesibil şi sunt uşor de folosit.
Pielea uscată
Cel mai utilizat în cosmetica naturală este uleiul de măsline. Acesta este recomandat în primul rând persoanelor cu pielea uscată, dar şi celor cu pielea normală. De asemenea, călcâiele aspre scapă de stratul cornos dacă sunt masate cu ulei de măsline.
Mască
Pentru tenul deshidratat şi părul uscat, specialistul nostru vă propune masca dintr-un gălbenuş de ou şi ulei de măsline. Se obţine o pastă care se întinde pe faţă şi pe păr. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, după care faţa este spălată cu apă călduţă din abundenţă, iar părul e spălat cu un şampon natural.
Dacă aveţi tenul normal, puteţi să preparaţi o mască din ulei de măsline, miere şi suc de lămâie. Iar pentru corp, doctorul Cristina Bălănescu propune o mască exfoliantă din cafea şi ulei de măsline. Această mască, aplicată o dată pe săptămână, reduce şi celulita.
Ten uscat şi acnee
Uleiul de sâmburi de struguri e indicat pentru tratarea pielii iritate, a roşelilor şi a inflamaţiilor uşoare.
Persoanelor trecute de 50 de ani, care îşi doresc să confere tonus pielii, specialistul nostru le recomandă masca din ulei de sâmburi de struguri şi o banană pisată. O mască pentru corp recomandată tuturor se obţine din amestecul uleiului de sâmburi de struguri cu miere. Această mască hrăneşte pielea.
Dacă aveţi tenul uscat şi acnee, încercaţi masca din ulei de măsline şi argilă. Acestea se amestecă până se obţine o pastă, se aplică pe faţă şi se lasă 15-20 minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă din abundenţă.
Relaxare
Pe lângă efectul de hidratare, uleiul de morcov vine cu ceva în plus: relaxează. Înainte de culcare, este foarte bine să vă masaţi corpul cu ulei de morcov, mai ales dacă suferiţi de insomnii. Pentru relaxare şi somn odihnit combinaţi uleiul de morcov cu cel de lavandă.
„Înainte de a ieşi din casă, masaţi-vă mâinile cu ulei de morcov”, vă sfătuieşte specialistul nostru. Acesta hidratează şi protejează pielea mâinilor de efectele frigului. Poate fi folosit pentru masaj sau se pot face măşti pentru mâini: amestecaţi măr ras cu ulei de morcov.
Contra ridurilor
Uleiul de argan poate fi găsit în
magazinele plafar, dar şi în compoziţia multor creme cu efect antiîmbătrânire. Uleiul de argan se aplică pe gât şi pe decolteu, după ce zonele au fost curăţate în prealabil. Pentru faţă nu se foloseşte de sine stătător, pentru că sensibilizează foarte mult pielea feţei.
Hidratare
Ultimul, dar nu cel din urmă, uleiul de migdale poate fi folosit ca atare pentru hidratarea pielii. Cu efect antiîmbătrânire, uleiul de migdale se asociază cu kiwi pasat. Se obţine o pastă care se aplică pe faţă şi pe corp. Se lasă 15-20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă.