x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Un ten luminos în plină iarnă

Un ten luminos în plină iarnă

de Steluta Indrei    |    19 Ian 2013   •   00:23
Un ten luminos în plină iarnă
Sursa foto: karam miri/Getty Images/iStockphoto

Te-ai săturat de aspectul tern şi trist al tenului tău? Vrei să începi anul cu o mină plină de prospeţime? Există soluţii pentru a-ţi redobândi luminozitatea şi catifelarea feţei. Trebuie doar să urmezi câteva reguli de îngrijire.

Hidratarea intensivă… aceasta este cea dintâi şi cea mai importantă etapă a ritualului de îngrijire dacă vrei să ai un ten strălucitor. Utilizată dimineaţa şi seara, crema hidratantă asigură hrănirea şi tonifierea pielii. Aceasta trebuie aplicată prin mişcări line, circulare şi ascendente, fiindcă masajul facial stimulează microcirculaţia locală şi pătrunderea în piele a substanţelor active din cremă. Putem alege o cremă pe bază de substanţe naturale cu efecte regeneratoare, cum ar fi aloe vera sau ceai verde. În completare, este bine să utilizăm pentru demachiere o loţiune pe bază de muşeţel. Proprietăţile acestei plante sunt recunoscute în cosmetică. Se ştie că muşeţelul calmează pielea iritată şi reîmprospătează tenul obosit.

Tratamentul săptămânal de curăţare a tenului este obligatoriu în această perioadă. Astfel, este necesar să aplicăm o mască purificatoare, bogată în minerale (zinc, seleniu), care ajută la eliminarea impurităţilor şi toxinelor de la nivelul tenului. Rezultatul poate fi observat imediat după înlătuarea măştii. Tenul îşi recapătă strălucirea şi naturaleţea.

Un truc pentru a conferi tenului un aspect glamour este utilizarea unui produs iluminator. Există diverse cosmetice de acest gen – pudră sau cremă iluminatoare – care accentuează trăsăturile feţei şi dau un plus de strălucire machiajului. Alegerea produsului iluminator depinde foarte mult de nuanţele din compoziţia acestuia. Atunci când optăm pentru un astfel de produs trebuie să avem în vedere tipul nostru de ten. De exemplu, dacă avem tenul închis, iluminatoarele cu particule roz vor avea un aspect dizgraţios, însă dacă avem tenul deschis, aceste nuanţe vor fi perfecte pentru noi.

Un alt secret este aplicarea unui blush ultra natural. Dacă vara putem utiliza un blush ce ne conferă o tentă de bronz, în schimb, iarna este obligatoriu să trecem la nuanţe discrete, cât mai apropiate de culoarea naturală a pielii. Blush-ul se aplică prin câteva mişcări cu o pensulă mare rotundă pe pomeţi, frunte şi bărbie.

Pentru un plus de strălucire a feţei nu trebuie să uităm de machiajul ochilor – luminile sufletului şi chipului nostru. Fardurile vor fi în nuanţe pastel, sidefii, aurii sau ciocolatii. Totodată, machiajul genelor prin aplicarea unui mascara de calitate are rolul de a contura ochii şi de a intensifica privirea.

×
Subiecte în articol: lectie de machiaj