x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Vinul de ghimbir, o băutură cu posibilități nesfârșite

Vinul de ghimbir, o băutură cu posibilități nesfârșite

de Anastasia Paul    |    18 Sep 2023   •   21:15
Vinul de ghimbir, o băutură cu posibilități nesfârșite

Dulce și picant, în același timp, vinul de ghimbir își păstrează aroma pe parcursul întregului an. Are un  gust îndrăzneț și beneficii impresionante pentru sănătate.

A apărut în India la începutul anilor 1900 și a devenit popular într-o ediție rară numită „Cartea de gătit din India de Est”.

În pofida numelui său, această băutură nu conține alcool. Se crede că versiunea obișnuită, preparată în casă, a apărut ca urmare a rețetelor care încercau să imite o băutură răcoritoare care era la modă în acea epocă. Băutura de marcă se numește O.T. și, ca atare, băutura de casă este uneori denumită cu același nume sau se numește ghimbir pop. Pe lângă faptul că are un gust grozav, are și efecte asupra sănătății. 

Ce este vinul de ghimbir și cum se prepară

Vinul de ghimbir se deosebește de vinurile de casă occidentalizate și care folosesc ghimbir fermentat cu stafide și zahăr pentru a produce o băutură alcoolică. În schimb, O.T. este un amestec amețitor de ghimbir proaspăt, zahăr, ardei iute, lime, apă și o mulțime de condimente, inclusiv scorțișoară, cardamom și cuișoare.

Diferitele gospodării au propriile lor ciudatenii și ordinea operațiunilor atunci când vine vorba de asamblarea acestor ingrediente este diferită, dar rețeta generală este următoarea: Se încălzește zahărul într-o tigaie până când devine auriu și caramelizat. Adaugă apoi apă, ghimbir, suc de lămâie și condimentele. Adu-le la fierbere, apoi redu temperatura și preparatul să fiarbă la foc mic până când se ajunge la aroma și consistența dorite.

Gând este gată, se strecoară particulele solide din băutură și se servește când s-a răcit complet. Tonicul rezultat are un gust dulce și picant. Intensitatea acestor arome va fluctua în funcție de preferințele celui care l-a preparat.

Cum se consumă

Acest vin de ghimbir este, prin natura sa, putin mai gros sși mai siropos decat alte băuturi datorită includerii zaharului caramelizat. Prin urmare, în timp ce mulți se bucură pur și simplu de această băutură, este perfect acceptabil să adaugi apă minerală. O altă opțiune este să-l savurezi într-un cocktail cu gin și brandy. 

Îi poți folosi vâscozitatea în avantajul tău. Poți să-l adaugi pe aperitive, feluri principale sau deserturi.

Beneficii pentru sănătate
De la inventarea sa, vinul de ghimbir de casă nefermentat a fost apreciat pentru combaterea indigestiei, previne răceala și calmează durerile în gât. Deși rețeta specifică de băutură nu a fost studiată științific, aceste afirmații sunt transmise popular de la o persoană la alta. 

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că ghimbirul are proprietății antiinflamatorii. Lime și scorțișoara conțin și ei compuși antiinflamatori, în timp ce ardeii iuți și cuișoarele au proprietăți antimicrobiene care inhibă creșterea bacteriilor. Ca atare, știința din spatele acestor credințe este destul de solidă, iar acest lucru – împreună cu experiențele din viața reală ale celor care au apreciat băutura timp de generații – duce la un pariu sigur că savurarea vinului de ghimbir este benefic pentru organism, potrivit tastingtable.com.

×
Subiecte în articol: ghimbir vin