x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie 12+1 alimente super-sănătoase pentru creier

12+1 alimente super-sănătoase pentru creier

20 Oct 2015   •   14:25
12+1 alimente super-sănătoase pentru creier

Ştiai că există alimente care ne pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, gândirea şi capacitatea de concentrare?

O listă conținând 13 produse (și grupe de produse) care au efect pozitiv asupra creierului a fost întocmită de către OMS. Toate aceste alimente ne sunt recomandate pentru întărirea memoriei, deoarece conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B și se recomandă consumarea, zilnic, a cel puțin 3-4 dintre acestea.

Citește și
 8 efecte benefice ale perelor asupra sănătății noastre!
 Nucile - doctorul inimii şi al creierului
 9 motive SĂNĂTOASE ca să mănânci toată toamna DOVLEAC!
Faţa periculoasă a internetului

1. Peşte gras

Studii recente atestă faptul că există o legătură strânsă între consumul de peşte şi îmbunătăţirea performanţelor cognitive. Important este să consumi peşte gras, pentru că acesta conţine acizi graşi Omega 3, care ajută la stimularea memoriei. Aşadar, consumul de somon, sardine, hering şi macrou este esenţial pentru o bună funcţionare a creierului. Cercetatorii susţin că persoanele care au consumat cel puţin o dată pe săptămână peşte sunt mult mai puţin dispuse la apariţia bolii Alzheimer.

Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism

2. Ficat de viţel

Ficatul de viţel şi cel de pui conţin fier care transportă oxigenul spre creier, precum şi multe alte vitamine din gama de complex B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×