Carnea crudă trebuie tăiată şi prelucrată în bucătărie, pe mese care în prealabil au fost curăţate cu apă şi săpun. Nu e bine să fie folosite cuţite şi pentru tăiatul cărnii ca apoi aceleaşi cuţite să fie utilizate şi pentru a tranşa carnea de pasăre sau pentru peşte. Dacă va fi utilizat acelaşi cuţit, când trece de la carne la pasăre sau peşte, el trebuie să fie de fiecare dată spălat conştiincios cu apă şi săpun.
Legumele trebuie preparate cu puţin înainte de gătirea cărnii. Carnea, după ce a fost sortată, trebuie ţinută în frigider, în pungi de plastic închise, evitând să curgă zeama peste celelalte alimente. La stocarea cărnii în frigider, trebuie să fie respectată o temperatură de +4° C, iar în congelator trebuie să fie -18° C.
Tot în timpul stocării, carnea crudă nu trebuie să fie lăsată în contact cu preparatele culinare deja gătite. Carnea trebuie să aibă ştampila veterinarului, pentru a evita eventuala infectare cu trichineloză. Carnea congelată trebuie să fie pusă în mijlocul lăzii frigorifice. Pachetul cu carne cumpărat trebuie verificat, pentru că ambalajul nu trebuie să fie desfăcut. Dacă în pachetul cu carne se observă cristale de gheaţă, acest pachet nu trebuie recongelat.
La cumpărare, trebuie să fie observat ambalajul cărnii pentru a nu avea pete pe plastic, semn că a fost decongelată carnea. Iar ca o regulă generală, o mâncare deja gătită nu e bine să fie ţinută prea multe zile, fiindcă ea se degradează şi nu face bine nici încălzirea repetată pe aragaz.
Citește pe Antena3.ro