S-au luptat ca la Călugăreni nu să-i arunce pe otomanii cotropitori în mlaştină, ci ca să pună mâna pe un bilet la Madonna. Măcar un bilet fără scaun ci doar pe pajiştea vecină Parlamentului s-o vadă pe marea vedetă zbânţuindu-se, dar să-i audă şi ciripiturile ieşite prin celebra-i strungăreaţă. Dar nu despre Madonna cea de succes vrem să vorbim, ci despre strungăreaţă.
Se vaită multe fete cum că vai de succesul lor la bărbaţi din pricina "defectului" numit strungăreaţă. Se uită că nu numai Madonna are strungăreaţă, ci şi Vanessa Paradis, dar şi cântăreţele de succes românesc Ionela Prodan, Maria Ciobanu, după cum proprietăreasă de strungăreaţă este şi explozibilul sexy Laura Andreşan. Profesorul doctor Constantin Găucan, renumit stomatolog, inventator şi reparator al danturii unor cunoscute personalităţi, spune că n-are nici un rost să-ţi anulezi strungăreaţa care dă un aer de haz, de nostimadă, de aer şmecheresc şi până la urmă de farmec.
Strungăreaţa înseamnă că între dinţii din faţă rămâne un cartilaj fibros ce nu lasă aceşti dinţi să se apropie, să se lipească. Cine totuşi ţine morţiş să anuleze această conformaţie a danturii, adică să astupe strungăreaţa, trebuie să ştie că una este metoda la copii şi alta la oamenii maturi. Dacă de mic copil se intenţionează anularea strungăreţei se poate folosi aparatul ortodontic. Acele sârme reglabile prin şuruburi miniaturale, cu rolul de a alinia frumos dinţii, pot să realizeze şi împingerea dinţilor.
Astfel că, din apropierea lor silită, strungăreaţa dispare. Dacă însă un om adult vrea să-şi corecteze strungăreaţa trebuie să se facă o intervenţie chirurgicală şi medicul stomatolog va îndepărta acel cartilaj ce ţine distanţaţi dinţii din faţă. Dar e bine de repetat faptul că o strungăreaţă nu creează dificultăţi în mestecat şi în rostirea cuvintelor, iar strungăreaţa este un prilej de fizionomie originală, nostimă.
Citește pe Antena3.ro