x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Musacaua lui Popescu

Musacaua lui Popescu

00 0000   •   00:00

Unele alimente ce fusesera o perioada puse in lanturi si acuzate ca pustiesc sanatatea, deodata incep sa aiba circumstante atenuante. Nu mai departe oul, considerat magazia doldora de colesterol, incepe sa fie acceptat in meniu fara groaza de a-ti bramburi analizele.



Unele alimente ce fusesera o perioada puse in lanturi si acuzate ca pustiesc sanatatea, deodata incep sa aiba circumstante atenuante. Nu mai departe oul, considerat magazia doldora de colesterol, incepe sa fie acceptat in meniu fara groaza de a-ti bramburi analizele. De altfel, medicina subliniaza ca 70% din colesterol e fabricat chiar de ficat si numai 30% vine din alimentatie. Asa ca poti sa te feresti de alimentele bogate in colesterol, dar daca proriul ficat lucreaza prost, te-ai potcovit cu colesterol realizat de propriul organism. Nici grasimile nu mai sunt atat de vehement tintuite la stalpul infamiei. Se zice ca important este cum sunt grasimile preparate si nu ca ele ar fi in orice conditii gloante pentru sanatate. Spre pilda, stiinta actuala a gasit un nou inculpat si anume margarina. Ba mai mult, medicina spune ca uneori e mai bine sa gatesti cu un varf de cutit de untura de porc sau cu un cubusor de unt decat sa folosesti uleiuri preparate la cald si, prin consecinta, nepotrivite organismului. De altfel, cele mai indicate uleiuri sunt uleiul de masline presat la rece si chiar uleiul de palmier. Si povestea carnii de porc a capatat nuantari, depinde cum prepari carnea de porc atat de criticata acum o vreme, depinde de unde se ia bucata de carne din porc. In aceasta lumina se poate ajunge la situatia ca o anumita carne de pasare sau de peste sa fie mai plina de grasime decat o bucata de carne de porc. Oricum, fraza de foc lansata de medicina este aceea care invita in principal la cumpatare in tot ceea ce mancam. Si mai apare o concluzie: fiecare om este un unicat si are un regim alimentar potrivit numai pentru el. Popescu poate sa infulece musacaua fara sa aiba nici o neplacere, in timp ce Dumitrescu poate sa aiba necazuri doar daca gusta un coltisor de musaca.

×
Subiecte în articol: editorial