Un nou tip de analiză, recent descoperită de cercetătorii britanici, detectează rapid riscul de moarte subită.
Cercetătorii de la Universitatea din Oxford din Regatul Unit au descoperit o nouă tehnică prin care ar putea fi identificate persoanele cu risc de moarte subită de la bolile cardiace insidioase.
Persoanele cu HCM, depistate cu riscul de moarte subită
Uneori ne întrebăm cum este posibil ca tinerii să moară brusc de un atac de cord… Este pur și simplu pentru că, în majoritatea cazurilor, persoanele cu cardiomiopatie hipertrofică (HCM) nu sunt identificate decât după deces. HCM este o boală genetică gravă, care afectează structura celulei inimii.
Mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.
Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi
În HCM, mușchiul devine hipertrofiat și celulele sale au o structură anormală. Această boală se poate dezvolta la orice vârstă, în special la adolescență și la vârsta adultă. Unu la doi din o mie de oameni se nasc cu această anomalie genetică și majoritatea sunt asimptomatici. Această patologie este principala cauză a decesului cardiac brusc în rândul tinerilor.
Cercetătorii au analizat subiectul și au utilizat imagistică microscopică pentru a identifica aceleași tendințe la pacienții vii.
Scanerul cardiac ar putea detecta riscul de moarte subită
Vezi și WC ul poate să „prezică” dacă vei avea un atac de cord. Află cum
Echipa de cercetare s-a concentrat pe detectarea persoanelor cu risc de moarte subită, căutând modele anormale de fibre în inimă, care ar putea duce la probleme de ritm cardiac.
............