x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Semne timpurii ale demenţei …. descoperite în felul în care mergeţi

Semne timpurii ale demenţei …. descoperite în felul în care mergeţi

22 Iun 2017   •   09:12
Semne timpurii ale demenţei …. descoperite în felul în care mergeţi

Demența nu este o boală specifică. Este un termen general care descrie o gamă largă de simptome asociate cu declinul memoriei sau a altor abilități de gândire suficient de severe pentru a reduce capacitatea unei persoane de a efectua activități cotidiene.


Boala Alzheimer reprezintă 60 până la 80% din cazuri. Dementa vasculară, care apare după un accident vascular cerebral, este al doilea tip de demență cel mai frecvent.

Dar există multe alte condiții care pot provoca simptome de demență, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi probleme tiroidiene și deficiențe de vitamine.

Deși demența implică în general pierderea memoriei, condiția are cauze diferite. Numai pierderea memoriei nu înseamnă că aveți demență.

Multe demențe sunt progresive, ceea ce înseamnă că simptomele încep încet și treptat starea se înrăutățește.

Dacă întâmpinați dificultăți de memorie sau alte schimbări în abilitățile de gândire, nu le ignorați. Consultați un doctor pentru a determina cauza.

Evaluarea profesională poate detecta o afecțiune tratabilă. Și chiar dacă simptomele sugerează demența, diagnosticul precoce permite unei persoane să beneficieze maxim de tratamentele disponibile.

De asemenea, vă oferă timp pentru a planifica viitorul. (PM)

Medicii ar putea fi în stare să diagnostigheze timpuriu demenţa analizând pur şi simplu felul în care merg pacienţii. Recenta descoperire deshide posibilitatea recomandării unui tratament preventiv cu mulţi ani înainte de apariţia acestei boli.

Cercetătorii ...............

Citește continuarea AICI

×