x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre COLESTEROL (diagnostic și terapie)

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre COLESTEROL (diagnostic și terapie)

01 Mar 2016   •   12:03
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre COLESTEROL (diagnostic și terapie)

Colesterolul și valorile sale ridicate reprezintă o problemă generală pentru tot mai mulți dintre noi. Nivelul ridicat de colesterol, deși nu produce simptome, este un factor important de risc pentru bolile cardiovasculare, putând duce la blocarea arterelor.

Colesterolul este un sterol care servește ca precursor al vitaminelor liposolubile și al hormonilor steroizi. Acesta circulă prin organism prin intermediul sângelui, fiind un compus pe bază de grăsimi.

Organismul nostru produce zilnic aproximativ 1000 mg de colesterol, cantitate necesară funcționării corespunzătoare a acestuia. Aproape toate celulele organismului pot produce colesterol, dar ficatul este organul ce produce cantitatea cea mai mare și astfel suplimentează cantitatea produsă de celule. Tot organismul este responsabil de controlul cantității de colesterol din sânge, producând mai mult atunci când dieta nu furnizează o cantitate suficientă și invers.

Te-ar mai putea interesa si:
Tratamente naturiste. Rubarba-planta care protejează împotriva cancerului

Pentru persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului, propriul ficat nu reprezintă singura sursă de colesterol. Alimentația are un rol foarte important în ceea ce privește valorile colesterolului. Alimentele bogate în grăsimi saturate și colesterol sunt foarte des întâlnite pe farfuriile românilor, iar organismul.....................

Citește continuarea AICI

×