Fie că îţi doreşti să mai scapi de câteva kilograme sau că vrei să ai o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional, peştele este alimentul recomandat de orice nutriţionist, scrie clicksanatate.ro.
Carnea de peşte este hrănitoare, are puţine calorii şi este o sursă importantă de vitamine şi minerale. Iată beneficiile pe care carnea de peşte le aduce organismului:
1. Peştele ajută la buna funcţionare a creierului şi îmbunătăţeşte memoria. Dacă este consumat săptămânal, medicii susţin că riscul de a dezvolta boala Alzheimer este mult mai scăzut.
2. Datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, peştele ajută la menţinerea sănătăţii inimii. De asemenea, acizii graşi omega 3 reduc riscul de tromboză (cheaguri de sânge), demenţă, artrită, astm şi boli de rinichi.
3. Mâncaţi cu tot cu oase, peştii mici (hamsii, anşoa, sardine) sunt o sursă foarte bună de calciu.
4. Specialiştii în domeniu spun că speştele previne osteoporoza şi scade riscul de ateroscleroză.
Mai multe, pe clicksanatate.ro.