x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Peste 8 ore de muncă pe săptămână nu aduc satisfacţie angajaţilor (studiu)

Peste 8 ore de muncă pe săptămână nu aduc satisfacţie angajaţilor (studiu)

19 Iun 2019   •   16:08
Peste 8 ore de muncă pe săptămână nu aduc satisfacţie angajaţilor (studiu)

Dacă munceşti doar o zi pe săptămână, ai parte de toate beneficiile mentale şi fizice pe care le oferă un loc de muncă full-time, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Opt ore de muncă pe săptămână sunt optime pentru o stare de bine, eliminând riscul unor probleme de ordin psihic cu care se confruntă persoanele care nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă.

Cercetătorii de la universităţile din Cambridge şi Salford nu au găst nicio dovadă potrivit căreia a munci mai mult de opt ore pe săptămână ar oferi o stare de bine amplificată.

Cercetătorii au studiat cum schimbările numărului de ore de muncă pe săptămână afectează satisfacţia şi sănătatea mentală. Studiul a analizat datele a peste 70.000 de persoane din Marea Britanie, între 2009 şi 2018.

Cercetătorii au luat în calcul vârsta persoanelor ale căror date au fost analizate şi venitul. Persoanele au fost întrebate de probleme, precum anxietatea, stima scăzută de sine şi insomnia.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că este mai bine să fii neangajat, decât să ai un loc de muncă stresant, iar mai mult de opt ore de muncă nu mai aduc satisfacţie angajaţilor. Aceştia susţin că săptămânile de muncă trebuie reduse dramatic.

Descoperirile au fost publicate în jurnalul Social Science and Medicine.

×
Subiecte în articol: ore de munca studiu