Această algă spiralată, de un albastru-verzui, creşte de 3,5 miliarde de ani în lacurile cu ape calde şi dulci din India, Ciad şi Mexic. Considerată o hrană aleasă de către incaşi, îşi păstrează şi în zilele noastre faima de superaliment, datorită numărului impresionant de nutrienţi de mare valoare pe care îi conţine, scrie Libertatea.
Dieteticienii şi nutriţionişti recomandă spirulina sub formă de suplimente alimentare obţinute prin măcinarea plantei uscate – pudră, gelule şi comprimate care se adaugă în alimente şi băuturi.
Extrem de bogată în betacaroten, fier, vitamina B12, vitamina E (un antioxidant puternic), dar şi în proteine, minerale şi oligoelemente (calciu, fosfor, magneziu, zinc, cupru), pigmenţi cu puternic rol antioxidant – clorofilă (pigmentul care îi conferă culoarea verde) şi ficocianină (pigmentul care îi dă nuanţele albăstrii), spirulina este considerată un aliment total.
Mai multe, pe Libertatea.