x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Remedii naturale împotriva tusei

Remedii naturale împotriva tusei

29 Ian 2019   •   20:10
Remedii naturale împotriva tusei

În sezonul rece, tusea este aproape mereu prezentă. Ea prevesteşte, de obicei, o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii sau poate doar un reflex al organismului pentru a elimina corpurile străine din tractul respirator. Vă propunem astăzi câteva remedii naturale pentru a elimina simptomele, încă de la primele apariții.

Ceaiul de ghimbir este extrem de eficient datorită efectelor sale antiinflamatorii, expectorante și analgezice, fiind binevenit în cazurile de tuse puternică și gât inflamat. Mod de preparare: se pun câteva felii de ghimbir proaspăt curățat în 300 ml apă fiartă și se lasă la fiert zece minute. Ceaiul se bea cu înghițituri mici și poate fi îndulcit cu miere.

Siropul de ceapă face minuni. Pentru a-l prepara, se dă pe o răzătoare mică o ceapă, se stoarce sucul care se amestecă apoi cu două linguri de miere. Cantitatea obținută se împarte în trei și se consumă pe parcursul unei zile.

Şi ceaiul de cimbru are efect aproape imediat. Aceasta este un bun expectorant și un relaxant al tractului respirator. Mod de preparare: se pun două linguri de cimbru proaspăt sau o lingură de plantă uscată într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat aproximativ 5-10 minute. Se pot adăuga miere și lămâie.

Infuzia de flori de tei este al un alt remediu natural, cu efecte antispatice, antiinflamatoare, neurosedative, emoliente și expectorante. La o cană cu apă clocotită, se adaugă o linguriță de flori de tei și se lasă la infuzat 10 minute, după care se bea, cât de fierbinte suportabil, îndulcit cu miere. Puteți adăuga și suc proaspăt de lămâie.

Decoctul de ceapă cu nuci

Decoctul de ceapă cu nuci este o altă rețetă care combate tusea. Se taie mărunt două cepe, cu tot cu coajă, și trei nuci zdrobite și se fierb într-un litru de apă, timp de 10-15 minute. Se strecoară, iar lichidul obținut se îndulcește cu miere de albine. Decoctul astfel obținut se consumă în decursul unei zile, cu înghițituri mici. Are efecte emoliente, expectorante și antiinflamatorii.

Ridichea neagră este foarte benefică. Are proprietăți imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene şi calmează tusea. Se ia o ridiche, se spală foarte bine, se scobește și în scobitură se adaugă miere. Se așază lângă o sursă de căldură timp de câteva ore.

 

 

 

×
Subiecte în articol: remedii naturale tuse