x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului 8 metode prin care protejezi pielea copilului tău în timpul verii

8 metode prin care protejezi pielea copilului tău în timpul verii

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   16:30
8 metode prin care protejezi pielea copilului tău în timpul verii

Vara înseamnă vacanțe la mare și la munte, joacă și activități în aer liber pentru cei mici. Însă soarele arzător poate afecta grav pielea copiilor, astfel că ei trebuie protejați de arsuri, deshidratare și alte probleme ale pielii.

Pielea copiilor este mai sensibilă și poate dezvolta alergii sau dermatite, astfel că trebuie să știi cum să o îngrijești. 

1. Cremă cu factor de protecție solară

Aplicarea unei creme cu SPF este esențială pentru protejarea pielii copilului împotriva razelor ultraviolete (UV). Pentru copiii cu vârste mai mare de 6 luni,= alege o cremă de protecție solară cu SPF 30 sau mai mare, rezistentă la apă, și aplic-o pe toate zonele expuse cu 15-30 de minute înainte de a ieși afară. Reaplică la fiecare două ore și imediat după înot sau transpirație.

2. Haine cu protecție solară

Alege haine ușoare, din țesături naturale, pantaloni lungi, preferabil din materiale anti UV.  Multe haine pentru copii au protecție UPF (Ultraviolet Protection Factor). Este bine să poarte pălării și ochelarii de soare.

3. Evită expunerea la soare

Evită expunerea directă la soare între orele 10:00 - 16:00. Lasă-l să se joace la umbră și folosește umbrele, corturi de plajă, etc.

4. Hidratarea corpului

Hidratarea este importantă pentru sănătate, așa că cel mic este bine să bea multe lichide, de preferat apă, sucuri naturale diluate, lapte. Evită băuturile cu zahăr și cele carbogazoase.

5. Dușuri zilnice

Băile zilnice sunt importante pentru a îndepărta transpirația, praful și impuritățile de pe piele. Folosește apă călduță și un săpun blând.  După baie, tamponează pielea copilului cu un prosop moale pentru a evita iritarea.

6. Hidratarea pielii

După baie, aplică o loțiune hidratantă specială. Alege produse fără parfum și coloranți, care pot irita pielea sensibilă. Crema trebuie aplicată în strat subțire și masată ușor pentru a fi absorbită complet.

7. Spray anti insecte

Folosește repelente de insecte care conțin substanța activă DEET în concentrații scăzute (sub 30%). Sau alege alternative naturale, cum ar fi uleiul de eucalipt. Aplică repelentul pe haine și pe zonele expuse ale pielii, evitând mâinile și fața.

8. Fructe și legume

Alege fructe și legume bogate în apă, cum ar fi pepenele verde, castraveții, portocalele și căpșunile, potrivit deparinti.ro.

 

×
Subiecte în articol: piele copil parinte vară